"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Montag, 29. März 2010

Újabb lépés

Ma egy újabb kis (nagy) lépést tettünk a Svájcba vezető úton, ugyanis felmondtuk a mostani lakásunk bérletét. 3 hónap a felmondási idő, június végéig maradhatunk még, de most úgy tervezzük, hogy június közepe felé lesz a költözés.

Ennek az előzménye, hogy G még mindig nagyon jól érzi magát Svájcban és habár nagyon nagyon fáradt, mert nem is tudom kiszámolni, hogy a heti munkája mellett hány órát utazik is még a Bécs-Linz-Zürich-Bern útvonalon, de még tart a pozitiv hozzáállása:)
Lassan lejár az első próbahónapja is, és úgy néz ki, hogy mind a két fél részéről megmaradt a lelkesedés, úgyhogy lassan de biztosan felkészíthetem magam a svájci életre...
Meg a lakáskeresésre, amit vegül is szívesen csinálok és van is gyakorlatom benne, hisz csak Bécsben 5 lakásban laktam, összesen eddigi életemben meg már 15 helyen :) De legalább mindig van egy kis változatosság és alkalom a lomtalanításra :)

A mostani lakásunkat nem sajnálom itthagyni, nem egészen két éve lakunk itt, de igazán otthon soha nem éreztem magam benne... Jó helyen van, jó az infrastruktúra, itt van Schönbrunn, de maga a lakás nem nőtt a szívemhez... De ez nem könnyíti meg a Bécstől való búcsúzást..

Keine Kommentare: