"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Sonntag, 18. April 2010

Költözés - újdonságok

Sokat hánytuk-vetettük a dolgot és oda jutottunk, hogy tényleg az lenne a legjobb (és talán a legkevésbé stresszes, ha már lehet ilyet mondani egy ekkora változásra) megoldás, hogy kétszer költözünk.
Első körben Bernben (vagy környékén) keresnénk egy bútorozott lakást és ha június-júliusban kiderül, hogy Gnek merre, hol és mennyi ideig lesznek a projektjei, akkor döntenénk el, hogy hogyan tovább. És talán ott helyben, már egy kis hely- és emberismerettel könnyebb dolgunk lesz.

A bútorainkat itt Bécsben egy raktárban tárolnánk addig, amig nem találunk valami fix lakást, de azért szeptember-október környékén jó lenne a végleges helyre beköltözni.

Úgyhogy most bútorozott lakásokat keresünk, van egy svájci fórum, tele segítőkész emberekkel, akiktől már sok tippet, linket kaptunk, hogy hol lehet elindulni.
Van egy érdekes oldal, ahol olyanok hirdetik hosszabb-rövidebb időre a lakásukat, akik világot látni, utazni mennek. Ez nagyon izgalmasan hangzik, elképzelem, milyen ismerettségeket lehetne kötni, hisz akik utazni szeretnek, más kultúrákat, világot, embereket megismerni, nyitottak a világra, tele élményekkel, tapasztalatokkal, azok csak jó emberek lehetnek :)))

Bár most még kicsit bizarr a gondolat, hogy valaki idegen lakásában lakjunk pár hónapig, de hát majd meglátjuk, milyen lehetőségek lesznek még :)))

Úgyhogy hajrá lakáskeresés :D

Kommentare:

Ferilka hat gesagt…

Bizony hajrá! :-) Nagyon drukkolunk Nektek, hogy minél hamarabb találjatok valammi jó kis lakást! :-)
Gondolom, nem volt egyszerű meghozni ezt a döntést - úgyhogy a nehezén már túl vagytok szerintem! :-)

Anonym hat gesagt…

szerintem jó döntés volt!:)
mondjuk pont a nyári időszakra lehet, hogy nehéz lesz bútorozott apartmant találni, de talán egy kisebb is megteszi, pont azért mert rövidebb időre szól.

mi Bécsben Ferienwohnung-okat béreltünk, azt kiadják rövidebb időre is szivesen, pláne pár hónapnak még örülnek is! rengeteg ilyen link van, ami egész európában keres lakást, biztos van Svájcra is.

berry