"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Donnerstag, 8. April 2010

Laxenburg

Bécstől pár kilométerre van egy csodálatos kastélypark, a Laxenburger Schlosspark. A kastélyt a Habsburg dinasztia építtette, a történelme a 13. századig nyúlik vissza.
Ferenc József és Sissi is nagyon szívesen tartózkodtak itt, házasságkötésük után első útjuk is ide vezetett, sőt második kislányuk, Gisela és Rudolf herceg is itt születtek és lettek megkeresztelve, nem pedig Bécsben.

Maga a park mintegy 250 ha nagyságú és megtalálható benne minden, ami egy jó kiránduláshoz kell. Hatalmas mezők, rétek, erdők, nagy terek, ahol piknikelni, labdázni, szaladgálni, kerékpározni lehet (Schönbrunnal ellentétben sehol nincs kint a "fűre lépni tilos" tábla..), egy nagy tó, ahol csónakázni és kacsákat etetni lehet, eldugott pavilonok, patakok, folyók, szökőkút, játszótér, kisvonat, lovak, egy nagy vár, és csupa csupa jó levegő :)
És mindez rendezetten, rendben tartva és egész évben :)

Nagyon szeretünk ott lenni, megéri a fél óra autókázást, olyan szabadon érezheti magát ott az ember :)

Most is kihasználtuk a szuper időt, napsütést és felkerekedtünk, babakocsival, kismotorral és két lábon jártuk be a park egy részét. Marcel is imád kint lenni, annyira szereti a természetet, most a legnagyobb felfedezése az volt, hogy egy hídnak mindkét oldalán van patak, alig tudtam lehozni onnan, csak rohangált a két oldal között és egyfolytában vigyorgott :)

Megszagolt minden virágot, örült az aranyesőnek, az ibolyának, nekem meg annyira jó érzés volt vele együtt beszívni a tavasz illatát, hallgatni a patak csobogását és a madarak csicsergését, csak G hiányzott a teljes idillhez..

Ha lehetőségetek van rá, mindenképp gyertek el egyszer ide, megéri :)

Fotózgattam is egy kicsit, bár Marcel mellett ez nehéz, de jól elbóklászott közben ő is :)

A megunhatatlan tavasz :)Szelíd motoros :)Arcképek :)

Kommentare:

Ferilka hat gesagt…

Nagyon klassz napotok lehetett a képek tanúsága szerint (is)! :-)
Evés téma már javulóban?

Anonym hat gesagt…

annyira jó ez az utolsó 4 kép Marcelről, olyan nagyfiús már itt.. olyan csibészes... nagyon helyes kölök... imádnivaló!

Laxenburg meg igazi vadromantikus hely, azt nagyon szerettem benne, hogy miközben gondozott nem látszik rajta, hogy gondozzák, természetesnek hat, nem az a szabályos kert, mint Schönbrunn...
van rá kertészeti szakkifejezés is, de elfelejtettem... :)

berry

khase hat gesagt…

Ferilka, tenyleg nagyon szuper hely, es ahogy berry is irta, az a jo benne, hogy rendezett, de megsem ugy erzed magad, mintha korlatok köze lennel szoritva, tenyleg (majdnem) mindent szabad, akar egy erdöben :)
Marcel evese javuloban, trükközni kell vele nagyon, tovabbra is valogat, de kicsit jobb a helyzet. A zöld tovabbra is favorit, ket napig spenotot evett, ma medvehagymakremleves lesz, de azert eszik most mast is. De fogyott egy kicsit, szoval remelem, most mar nekiall megint rendesen enni..

Berry, köszi, en is imadom, olyan csibesz tud lenni :) N-val nagyon jol megertenek egymast :)))
Szep 7veget Nektek!