"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Mittwoch, 12. Mai 2010

Elmaradt

tegnap a 22. havi bejegyzés, de bizony, már csak 2 hónap van Marcel második születésnapjáig :)
Csak kapkodom a fejem és nem tudom, hol maradt az idő...

Nem is tudom, mit irjak, nehéz Róla pár sorban írni, oldalakat tudnék megtölteni, annyi minden van a fejemben :)

Az elmúlt pár hétben nagyon anyás lett (igaz, mindig is az volt, de most különösen ragaszkodik, csimpaszkodik, kis matrica :), de megértem, hisz annyi változás van a kicsi életében, bölcsis lett, az apja néha itt van vele, néha nincsen, és biztosan érzi a feszültebb hangulatot, légkört, nagyon érzékeny antennái vannak. Én vagyok az egyetlen biztos pont most az életében.

Ráadásul megint jön a foga, nem tudom, mennyi van még vissza, de ez most megkínozza nagyon, éjjel is többször felsír, mert fáj neki.

Talán emiatt (is) katasztrófa még mindig az evése. Legszivesebben csak tejet inna, reggel, délben, este... Váltogatom a zab-rizs-baba- és rendes tejet, hihetetlen mennyiségeket képes belőle meginni.
Főtt ételt szinte semmit nem eszik meg, már nem jön be a zöld szín és a krémlevesek sem, a mindengyerekkedvence jolly joker sült krumpli-rántott husi kombóból is alig evett valamit.
Zöldséget-gyümölcsöt sem tudok belediktálni, néha egy kis alma, banán, de semmi más.

Már tényleg nem tudok mit kitalálni és főleg nem tudom, mitől fog ez megjavulni..

Alvása elmegy, bár rászokott a hajnali fél 6-os kelésre, igaz, a 9 óráját megalussza, akkor viszont kipattannak a szemei és már menne is autózni :)
Délután már csak a heverőre tudom lefektetni és csak úgy alszik el, ha odafekszem mellé :) mondjuk nem bánom, olyan jó érzés mellette feküdni, hallgatni közelről a szuszogását és vele együtt kicsit elbóbiskolni (most még megtehetem :D

Mozgásigénye továbbra is óriási, megtanult két lábbal ugrálni, imád lejtőn lefelé rohanni (engem néha a szívbaj kerülget, de szerencsére ritkán esik el és akkor is nagyon ügyesen teszi le a kezét, soha nem üti nagyon meg magát :)

Legszívesebben autózik, napi szinten előszedi az összes autóját és tologatja őket :) Már felismer egy csomó autómárkát, persze a BMW a nagy kedvenc, hiába, alma nem esik messze a fájától :))))
A színeket is mind felismeri, szereti a formabedobókat, duplót és a kirakókat is, de csak akkor kötik le, ha odaülök vele játszani.
Mesélünk is sokat, leginkább Boribont és a böngésző könyveket szereti.

A tévé továbbra sem köti le, mondjuk nem is látja bekapcsolva :) viszont odavan a youtube-os BMW-s videókért :D:D:D

A szavak listája, amiket mond, továbbra is nagyon rövid, lassan két nyelven fog érteni, de beszélni nem beszél... persze mindenhol olvasom, hallom, hogy ez még nem jelent semmit, meg hát G is 3 évesen kezdett el beszélni, de néha már annyira jó lenne, ha mondana valamit...

Nem egyszerű időszak ez most neki sem, látom rajta, hogy hiányzik neki G, ma reggel odament a szárítóhoz, amin G inge lógott és odabújt hozzá, utána meg lefeküdt G párnájára...ilyenkor kicsit megszakad a szívem...

De remélhetőleg már csak pár hét és együtt leszünk :)

Kommentare:

Regi hat gesagt…

Jajj, na most ezen az utolsó bekezdésen elkezdtem pityeregni! :)
Drukkolok, hogy tényleg már csak pár hét legyen külön!!!

Boldog hófordulót utólag is és szép napot Nektek!

khase hat gesagt…

KÖszi, aranyos vagy, most a het jo, mert ma szünnap volt, holnapra G szabadnapot vett ki, igy nem is ment Svajcba, 4 napot együtt leszünk :)

Csilli hat gesagt…

Rendbe fog jönni az étvágya hamarosan, ha kibújtak a fogacskák! legalábbis nekem most ez a legfrissebb tapasztalatom, mert tudod, hogy Milán 6 hétig nagyon nagyon keveset evett, és most hogy végre már szinte kint vannak az alsó kisörlők is, visszatért az étvágy, megint rendesen eszik:) Remélem Marcelnél is ez áll az étvágytalanság hátterében. Ha tejet kíván, hát adj neki azt, biztosan érzi a szervezete, hogy mire van most szüksége. Én vaníliás (vagy banános) szójatejet adok még neki, annak is elég jó a kalóriatartalma. Látom Ő sem az alvás bajnoka, Milán se alszik többet 9 óránál, de van, hogy csak 8-at... Autó ügyileg pedig én is csak dícsérni tudom az ízlését:)))) Nálam nem létezik másfajta autómárka, úgyhogy szegény Sanyi nem úszta meg olcsón:))) Remélem hamarosan költöztök, és újra együtt lehettek apával!! puszik

khase hat gesagt…

Csilli, örülök, h Milannal javul a kaja-helyzet :) remelem, Marcelnal is jobb lesz, addig meg en is azzal nyugtatom magam, hogy csak tudja a kis szervezete, hogy mire van szüksege :)
Na hat akkor autoban is egyezik az izlesünk :)))) bar most meg egyszerübb (es olcsobb), amig csak matchbox (vagy max. bobbycar) formajaban vesszük neki :D:D:D:D