"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Dienstag, 25. Mai 2010

Keresztelő

Tegnap, pünkösd hétfőn tartottuk Marcel keresztelőjét Veszprémben. Igaz, már kinőtt a kisbaba-korból, így keresztelő-pólyára és keresztelő-takaróra nem volt szükség, de nagyon szép ünnep volt, csodálatos nap.

Reggel napsütésre ébredtünk, persze előre megrendeltük már a jó időt, az utóbbi napok, hetek időjárása miatt kicsit aggódtunk, de kegyesek voltak hozzánk odafenn :)
9 körül már gyülekezett a család, barátok (35en voltunk), mindenki jó hangulatban sőt még Marcelre is sikerült ráadni az ünneplő ruhát földhöz vágós hiszti nélkül :D:D (anyukám érdeme volt :)

Aztán együtt sétáltunk el a templomig, ahol 10kor kezdődött a szertartás. Marcel kis hős volt, nagyon ügyesen viselkedett, nézelődött és azt is szó nélkül tűrte, amikor megkeresztelték és vizet öntöttek a kis fejére (bár gondoltam, hogy nem lesz gond, ő a vizet minden formában szereti, és fürdéskor, úszáskor sem zavarja, ha vizes lesz a haja, de azért ez itt mégis csak más volt :)
Szép és megható szertartás volt és még egyszer köszönjük a keresztszülőknek, hogy elvállalták ezt a "nemes" feladatot :)

Utána Almádiba vonult a csapat, ott szerveztük meg a lakomát egy balaton-parti hotelben, ezért is volt fontos, hogy jó idő legyen :) Csodaszép parkja van a hotelnek, nagy játszótérrel, amit a sok apró-cseprő gyerek rögtön birtokba is vett. És persze ott a Balaton, ugyan fürdeni még nem lehetett (bár a gyerekek mentek volna:), de csodás keretet, hátteret adott az ünnepségnek. Valahogy nehezen tudom elképzelni az életemet a Balaton nélkül, annyi szép emlék köt ide, gyerekkorom minden nyarát itt töltöttem, az esküvőnk Tihanyban volt, valahogy hozzá tartozik az életünkhöz.

Nagyon jó hangulatban telt a délután, olyan jó volt rokonokkal, barátokkal együtt lenni, beszélgetni, kicsi fiunkat ünnepelni. Különösen most, hogy még messzebb megyünk, meg kell becsülni az ilyen összejöveteleket és ki kell használni minden alkalmat, hogy együtt tudjunk lenni.

Marcel hihetetlenül jól bírta, élvezte, hogy ő van a középpontban (főleg azután, miután lekerült róla a csiniruha :D, egész nap meg sem állt, nem aludt egy pillanatot sem, jó kedve volt, mosolygott, elemében volt, mindenkit elkápráztatott és csak pogácsát és sütit evett:) (nincs róla olyan kép, hogy ne lenne épp egy pogi a kezében :)) Örült minden ajándéknak, persze legjobban a keresztszülőktől kapott szuper bicónak, alig lehetett leszedni róla.

Nagyon szép és emlékezetes nap volt, minden nagyon jól sikerült, jól megszervezett volt, ezért külön hála és köszönet Édesanyámnak a sok segitségért!

Előljáróban két kép, a többit még nem kaptam meg a fotóstól :)

Keresztszülőkkel :)Kommentare:

Anonym hat gesagt…

de jóóó, nagyon jó lehetett, és jók a képek is... én is nagyon szeretem a nagy családi összejöveteleket.

berry

kame hat gesagt…

örülök, hogy ilyen jól összejöttek a dolgok az utóbbi időben: lakás, keresztelő, Marcel bölcsi :) Látod, lassan, de biztosan minden összejön :)
A képek szuperek, nagyon szépek vagytok!

Andi hat gesagt…

Csodás napotok volt!
Nagyon szépek vagytok. Várjuk a többi fotót!

khase hat gesagt…

Hat igen, lassan de biztosan alakulnak a dolgok es tenyleg nagyon örültünk, hogy ilyen szepen alakult a keresztelö is es hogy mindenki annyira jol erezte magat :)
Fotok sajna meg mindig nincsenek, majd megsürgetem a fotost :)

Bea hat gesagt…

gratulálok a kis Megkereszteltnek:) Nálunk is most volt május elején a keresztelő, úgyhogy még átérzem az izgalmat:)