"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Freitag, 2. Juli 2010

Jaj, úgy élvezem én a strandot :))

Mivel rettentő meleg van, ezért három napja semmi más programunk nincsen, csak strandra járunk :)

Bernben minden strand ingyenes, 10 percre tőlünk van a legnagyobb, a Marcilibad, közvetlenül az Aare partján. Lehet a folyóban is fürdeni, de nagyon gyors, eddig még nem merészkedtünk bele. Ezenkívül van 6-8 másik medence, 3 gyerekmedence, egy igazi pancsoló medence (ami fölé meg UV-szűrős ponyvát is húztak és táblával is figyelmeztetik a kedves szülőket, hogy milyen veszélyes az UV-sugárzás, de a medence maga beton, éles szélekkel, sarkokkal, kiálló csavarokkal, így Marcel lába - akárcsak a többi gyereké - kékre-zöldre-véresre van horzsolva, de ahogy láttam, ez sem a gyerekeket, sem a szülőket nem zavarja :))

Hatalmas árnyékos zöld terület van, nagyon szépen rendben tartva, és mindezt úgy, hogy nem szednek belépőt. A medencék vize elég hideg, 19-20 fokos, szerintem az Aareból töltik fel, de nem baj, a nagy melegben jól is esik a hideg víz.

Marcelt ki sem lehet szedni a vízből, nagyon szereti a pancsoló részt és a nagyobb medencét is, ahol bele tud ugrálni a partról a vízbe. Mikor már kékül a szája, akkor annyi időre ki tudom csalni, amig befal egy banánt, almát, zsemlét, kölesgolyót vagy sárgarépát, aztán már megy is vissza :)

Szóval most teljesen nyaralás-feeling van, szerencsére most Gnek sincs sok munkája, sokat tudunk együtt lenni, igy most nem is annyit gondolok a hétköznapokra, hogy mi lesz, hogy lesz....

7végére is van már pár betervezett program, kirándulás, fürdés, addig is jöjjön pár strandolós kép :)))Kommentare:

Kubababy hat gesagt…

Tényleg olyan mintha nyaralnátok! :) Nagyon édes Marcel! Ezen az utolsó képen jó ez a golyó alul répa felül párosítás! :D Gratulálok a házassági évfordulótokhoz is! Puszi!

Anonym hat gesagt…

én is jót nevettem az uccsó képen!:)))

szuper kis strand ez és még Marcelről is nevezték el... :))) Remélem sokáig megmarad még ez a nyaralás feeling nektek! érezzétek nagyon jól magatokat és várjuk a további élményeket, fotókat a "nyaralásról"!
puszi, berry