"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Montag, 5. Juli 2010

Kirándulások (1. rész)

Eleggé összefolynak most a napok, nem nagyon van különbség a hétköznapok és hétvége között, még mindig "nyaralás-fázisban" érzem magam, hiszen együtt vagyunk és nincsenek szürke hétköznapok, minden nap valami mást hoz, valami újat ismerünk meg, fedezzük fel a környéket és kirándulgatunk mindenfelé.

Első utunk Lausanne-ba vezetett. Szerelmünk hajnalán már jártunk ott kétszer is, már akkor nagyon megfogott minket a város a Genfi tó partján, a csodálatos fekvése, a mediterrán jellege, az épületei, a sok virág és nem utolsó sorban az Olimipia Múzeum.
Sikerült kiválasztanunk az egyik legmelegebb napot, de mivel már nagyon vágyódtunk ebbe a városba és 1997-ben jártunk ott utoljára, gondoltuk, bevállaljuk.

A város mintha semmit nem változott volna 13 év alatt, ugyanaz a kellemes hangulat fogadott minket, mint annak idején. Fő célunk persze az Olimpia Múzeum volt, ami már kívülről is nagyon impozáns, csodálatos szökőkutak, pedánsan ápolt park a sok szoborral, olimpiai lánggal és persze maga az épület és a tóra nyíló pazar kilátás (sajnos a tó túlsó partján lévő hegyekből a pára miatt nem sokat lehetett látni, inkább csak sejteni lehetett őket).

Marcel nagyon jól bírta, futkározott, minden szökőkútba belemosta kezét-lábát és nem zavarta a déli 30 fokos meleg sem (ellentétben az apjával, aki többször is hősi halált akart halni :)))
A múzeumban nem mentünk be, mert már nagyon ebéd- és Marcelalvásidő volt, de majd legközelebb (a belépő ára semmit nem változott, ugyanúgy 15 frankba kerül, mint sok évvel ezelőtt!!!).folyt. köv. :)

Keine Kommentare: