"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Donnerstag, 8. Juli 2010

Lakás

Kedden beköltöztünk a bérlakásba és mivel internetünk csak kis hercehurca árán lett, így 2 napot el voltam zárva a külvilágtól :)

Maga a lakás szupppper, a 2 nap alatt már teljesen belaktuk, nagyjából sikerült mindennek helyet találni és Marcel is otthon érzi magát benne. Bár azért furcsa egy vadidegen család helyét 3 hónapra "elfoglalni", használni a tányérjaikat, poharaikat, ülni a kanapéjukon, aludni az ágyukon, élni a lakásukban.

Egy 4szintes ház legfelső emeletén van, 120 m2, tágas, napos, világos és a lakás körül U-alakban tetőterasz van, tegnap felavattuk azt is, Marcel kint pancsolt, este pedig kint ültünk, borozgattunk. Zöldre néz, kertváros, de 10 perc alatt a belvárosban van az ember, bolt 5 percre van, úgyhogy minden passzol, végleges lakásnak is elfogadnánk :)

A hűtőt feltöltve hagyták itt a tulajdonosok, kis figyelmességeket raktak a lakás több pontjára is és egy szép hosszú levelet is kaptunk, tele tippekkel, nagyon jól esett (egyébként ők most 3 hónapra Hawaii-ra mentek, a pasi tanár, a nő masszőr, no comment...). A szakácskönyveikből ítélve az olasz és az indiai konyha nagy kedvelői, ennek megfelelően tele vannak a szekrények szuper tésztákkal, szószokkal, fűszerekkel :)

Tegnap este már vendégeink is voltak, a vasárnap megismert magyar pár jött el hozzánk, nagyon jó volt, aranyosak voltak, jót vacsiztunk, fiúk focimeccset néztek, jól eldumáltunk, nagyon egy hullámhosszon vagyunk :))) Kaptunk sok tippet, ötletet, címeket tőlük, ők már egy éve élnek itt, valamennyire kiismerik már magukat :)

Nem hittem volna, hogy másfél hét után már lesznek itt ismerőseink, tényleg a véletlenen múlt, hogy pont ugyanakkor voltunk ugyanott :)

Ettől függetlenül Bécs és a barátok nagyon hiányoznak, de legalább már nem érzem totál elveszettnek magam.

A program továbbra is strandolás, nagyon meleg van, élvezzük a nyarat és készülünk a szülinapra :))))

Kommentare:

Anonym hat gesagt…

JAj de jo olvasni a soraidat,csak ugy sugarzik a boldogsag!Latod latod,megerte a sok szenvedes...alig varom,h tudjunk fecsegni,mill pusz,Kinga

Andi hat gesagt…

Nagyon örülök én is hogy ilyen simán megy a dolog!
Puszi Nektek!

Bea hat gesagt…

Jaj de jó!!!!

Anonym hat gesagt…

de jó, hogy már ismerősök is vannak, és a lakás is jó, szuper hallani, és olyan lelkes a hangod!
jó ünneplést nektek, kiváncsian várom, hogy ünnepeltek, mit kap a két éves nagyfiú... Boldog Szülinapot neki a nevünkben is, hamarosan találkozunk, sok puszi, berry