"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Freitag, 6. August 2010

Lakáskeresés (I.)

A héten elkezdtünk intenzíven lakást keresni, hisz sürget az idő, másfél hónap múlva ki kell költöznünk a mostani lakásból.

A felhozatal nem túl nagy, legalább is azokból a lakásokból, ami minden szempontból (főleg elhelyezkedés, ár és nagyság) megfelelne nekünk.

Első körben Bern és Thun városban valamint a két város között lévő falukban nézegettünk. Tegnap meg is tudtunk nézni két lakást, Thunnak voltak megjelölve, de mint utóbb kiderült, igencsak külvárosi részen volt mind a kettő.

Az első egy vadonatúj lakópark volt, ahol több lakás is kiadó még. Az internetes fotók alapján nagyon csábító, hívogató, így csodaszép parkos és gyönyörű hegyekre néző kilátású házakra számítottunk. Ehelyett egy még be sem fejezett építkezés fogadott minket, park helyett beton mindenhol, kilátással a szomszédos ipartelepre...

A lakások tényleg szépek voltak, újak, modernek, szép és igényes kidolgozással, de több dolog is van, ami ellene szól: a legfontosabb a viszonylag rossz elhelyezkedése, mert messze van a vasútállomástól (G tudna vonattal járni dolgozni) és a várostól is. Szóval mindenképpen két autóra lenne szükségünk, még egy bolt, nem beszélve pl. egy óvodáról sincs a közelben.

Három dolog nem tetszett még, az egyik a nagyon alacsony belmagasság (bár ahogy nézegettem az új lakásokat, mindenhol ez a jellemző), ami nyomasztóvá tette az egész lakást, hiába volt nagyon világos. A másik a kicsi sötétszürke "konyha", amit nem is igazán lehet annak nevezni, inkább csak egy pult a nappali sarkában. Nem vagyok egy nagy szakács, de azért ennél még én is többet főzök...
A harmadik dolog, amit szintén több helyen láttam már, hogy a 2 szobásnál nagyobb lakásokban 2 fürdőszoba van. Ez alapjában nem rossz, csak amikor a nappali tér rovására megy, akkor én inkább egy nagyobb nappalit választanék.

A másik lakás is külvárosban volt, a Thunersee-től 3 percre. Ott engem nagyon megfogott a kilátás, a lakás mindegyik ablakából és mind a két teraszáról zöldet, hegyeket lehetett látni. Legfőbb ellenérv mégis az elhelyezkedése, mert Gnek nagyon bonyolult és hosszú lenne bejárnia a céghez. Ez egy régebbi házban volt, bár felújított, de sok helyen azért látszott az idő múlása.

Ahhoz jó volt ez a két látogatás, hogy még jobban kikristályosodjon, hol is akarunk lakni (és hol nem), hol lenne a legpraktikusabb, legjobb és mik azok a kritériumok, amik tényleg fontosak nekünk (nincsenek ám olyan nagy igényeink, csak szeretnénk valami olyat találni, ami mindenben perfekt és jól érezzük magunkat benne :D:D:D

Nem lesz egyszerű dolog ez, drukkoljatok, hogy mielőbb találjunk valami megfelelőt!

Kommentare:

Anonym hat gesagt…

de jó, hogy ilyen részletesen leirod őket!:) a lakóparkos gondolom kilőve...

itt is (USA) szeretnek 2 szobához már 2 fürdőt épiteni, azért, mert akkor két "idegen" lakótárs/bérlő is kényelmesen ellakik benne, mindenkinek jut saját fürdő.

a minikonyha nem működik hosszú távon, az biztos... én kb 2 hónapig birom:)))

berry

Andi hat gesagt…

Biztosan nem könnyű, de meg fogjátok találni!!!! Drukkolok hogy így legyen!
Az ovi és a bolt fontos lenne nekem is!!!