"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Mittwoch, 11. August 2010

Lakáskeresés (II.)

Az elmúlt két napban 3 lakást is meg tudtunk nézni, kettőt Thunban, egyet pedig Bernben.

A berni lakás önmagában nem lett volna rossz, tágas, felújított, rendben tartott, új konyhával, két fürdőszobával DE egy nagyon forgalmas kereszteződésre néz... ez viszont egy olyan mínusz pont, hogy nem is érdemes tovább róla beszélni.

Thunban az egyik lakás egy családi ház egyik fele lett volna, ahol a középkorú (nem túl szimpi) tulajokkal kellett volna együtt élni (közös bejárat, közös pince, etc). A házba belépve megcsapta az orrunkat az "öregszag", mint később kiderült, a nő szülei haltak ki onnan.. Rossz volt a beosztása is, rengeteg apró "lyuk" volt benne, szétszabdalták a nagy tereket, nem tetszett egyáltalán.
Mellékesen egyik oldalon egy kaszárnyára, másikon egy madártenyészetre néztek az ablakok, és hiába jó dolog madárcsicsergésre ébredni, azért az mégicsak más, hogy kb. 500 madár csicsereg, csivitel egyfolytában az ablak alatt..

Viszont a harmadik lakás......Szintén Thunban, egy vadonatúj lakóparkban, bár egy kicsit a város szélén, de még nem elérhetetlenül messze néztünk meg tegnap este egy lakást. Maga a ház 2 szintes, a lakás a második emeleten van. Már ahogy beléptünk, megtetszettek a nagy terek, a világosság, az "új-szag"!

142 m2-es a lakás, jó belmagassággal, 2 nagyon nagy és egy kisebb hálószoba, két fürdőszoba, egy nagy, mindennel felszerelt konyha (félig amerikai, de azért kicsit a nappali-étkezőtől elszeparált), kamra, egy 47 m2-es nappali (kandallóval) és egy terasz tartozik hozzá! Minden ablakból zöldet és csodás hegyeket lehet látni, a nappali / terasz déli-nyugati fekvésű, a két fürdőszobának a tetején "hajóablak" van (mivel ez a legfelső szint), így a fürdőkádból akár a csillagos eget is szemlélni lehetne :)

A lakópark közepén vadiúj játszótér, sok gyerekes család lakik ott állítólag, az utca másik oldalán egy kisebb bevásárlóközpont, élelmiszerbolt, a ház előtt buszmegálló (egyébként az utcán nincs átmenőforgalom, így eleve sem hangos, de egyik ablak sem az utcára néz, hanem hátrafelé).

Két kisebb dolog van, ami kevésbé tetszik, az egyik az, hogy nem földszinti (mert azért első sorban kis kerteset szerettünk volna-szeretnénk), a másik pedig az, hogy a nappaliban-konyhában-előszobában sötétszürke kőpadló van, ami nekem egy kicsit rideg, jobban szeretem a parkettát.
Az ára nem kevés, de tényleg sokat nyújt a lakás.

Nem mi vagyunk az egyetlen érdeklődők, de mindenképp jelentkezünk erre a lakásra. Mert itt az sem megy ám olyan egyszerűen... Ki kell tölteni egy jelentkező adatlapot, meg kell adni a munkaadótól kezdve a havi fizetésen keresztül a gyerekek korán és nemén át még azt is, hogy zenél-e valaki a családban, van-e háziállatunk, hogy miért váltunk lakást és hogy az előző lakásban nekünk mondtak fel vagy mi mondtunk-e fel... teljes az "átvilágítás", de hát ez Svájc...

És ismerőseink szerint ha egy lakásra több érdeklődő is van, akkor első körben nem a külföldieket választják...

Szóval drukkoljatok, hogy legyen belőle valami, tényleg szuper lenne, akkor megint egy nagy lépéssel közelebb kerülnénk ahhoz, hogy végre el tudjunk kezdeni valami nyugisabb életet itt Svájcban.

Azért ma és pénteken még megnézünk két lakást, a pénteki is elég kecsegtetően hangzik, nem lenne rossz úgy zárni a hetet, hogy van valami kilátásban :)

Kommentare:

Regi hat gesagt…

Húúú, én ebbe a lakásba beleszerettem így az éteren keresztül! :) Nincs róla vmi a neten?
Drukkolok nagyon, de ha a hétvégi mégjobb lenne, akkor inkább annak! :)

Anonym hat gesagt…

Ez tényleg nagyon jól hangzik! Teljesen beleszerettem én is, ahogy mesélted! :) Várom a további fejleményeket, de sajnos csak 1 hét múlva leszek gép közelében, majd akkor reagálok! Addig is sok sikert a lakáskeresésben! Remélem addigra már a tuti befutóról olvashatok! :)

mogyimokus hat gesagt…

Ildi voltam! :)