"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Montag, 23. August 2010

Nyaralásról röviden

Letelt az egy hét szabadság, kicsit felemásra sikeredett a nyaralás, de azért összességében jól éreztük magunkat. Caorleba mentünk, abba az aparthotelbe, ahol tavaly is voltunk, mert nagyon bevált és most se időnk, se energiánk nem lett volna valami újat keresni.

Odafelé egész úton szakadt az eső, de a dugókat szerencsére elkerültük. A nagy hegyek alatt autós vonattal mentünk, ez nagy élmény volt, főleg Marcelnek, mert én annyira nem szeretem az alagútakat, abból pedig rengeteg volt, a leghosszabb 18 és 22 km-es!!!
Caorleban is ömlő eső fogadott minket, de azért le kellett menni rögtön a tengerhez :)

Az egy hét alatt igazából csak két olyan nap volt, mikor meleg volt és sütött a nap, a tenger és a hotel medencéjének a vize is nagyon hideg volt (legalább is nekem és Marcelnek), úgyhogy nem fürödtünk annyit, mint tavaly. Viszont rengeteg homokvárat építettünk, saraztunk, ismerősökkel találkoztunk, bicajoztunk, kisvonatoztunk, finom pizzákat és fagyikat ettünk, ebéd után nagyokat sziesztáztunk és minden este korzóztunk :) Marcel nagyon jól bírta, 10 - fél 11nél előbb nem aludt el soha :)

A hazafelé út katasztófa volt, majdnem 12 órát jöttünk, mindenhol dugók voltak és hát szépek ezek a nagy svájci hegyek, de csak pár helyen lehet átjutni rajtuk hágón / alagúton, amik persze tele voltak. Így hatalmasat kerültünk, végül a St. Bernard alagút felé jöttünk, meseszép tájakon, hatalmas völgyeken keresztül, ráadásul még egy csodás naplementét is láttunk a Genfi tavon, de azért 10-11 óra autózás után már nehéz volt a fiúkat meggyőzni arról, hogy a szenvedés helyett inkább a tájban gyönyörködjenek :)

Képek majd jönnek, meg persze beszámoló az aktuális lakás-helyzetről, csak érjem utol magam....

1 Kommentar:

Anonym hat gesagt…

az alagutakat én sem birom túlságosan... de szerintem ez is egy fóbia, mint a repüléstől való félelem, amit le lehet gyűrni... Svájcban lesz esélyed rá, hogy megszokd őket!:)

nagyon jók a képek!!! várjuk a többi képet és hirt is a lakásról pl...

berry