"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Sonntag, 8. August 2010

Szerelem első látásra

Ma délután a változatosság kedvéért Thunba mentünk el Marcellel (Gnek tanulnia kellett, holnap Zürichben lesz egy nagy vizsgája, így ő nem tudott velünk jönni).

Nem tudok elszakadni ettől a várostól, tényleg első látásra beleszerettem még pár hónapja az interneten keresztül és azóta egyre jobban és jobban tetszik. Mikor ott vagyok, úgy érzem, hogy "hazaértem", úgy érzem, hogy otthonom lehetne, hogy jól érezném ott magam - ilyen érzésem eddig Bernben még nem volt... Már csak egy megfelelő lakást kellene találni (és meggyőzni G-t, hogy nem olyan rossz dolog naponta másfél órát ingázni a munkahelyére :D:D:D :)

Most először mentünk be a belvárosba, ami tulajdonképpen egy szigeten fekszik. Az Aare folyó válik ketté a város elején, kialakítva ezzel a kis szigetet, hogy aztán a másik végén a Thunersee-be ömöljön.
A város fölött magasodik a thuni kastély, amit még az 1200-as években építettek. A fekvése impozáns, a hegyoldalban, rálátással a tóra és a körülötte lévő havas hegycsúcsokra.

Több híd is vezet át a szigetre és az első, amibe ott botlottunk, egy szuper játszótér volt!! A folyópart tele van hangulatos kiülős éttermekkel, kicsit mediterrán jelleget kölcsönözve ezzel a városnak.

A sziget közepén egy óriáskerék van felállítva, hát persze hogy mentünk vele, bár Marcel az elején kicsit szkeptikus volt, de aztán kiszállni sem akart :) Csodás volt fentről a kilátás, még úgy is, hogy a hegyek felhőben voltak.

Nagyon jó kis délután volt, jót tett a lelkemnek is ennyi szépség :)

ps. képeket valami miatt még mindig nem tudok ide feltölteni, de itt megtaláljátok őket!

Kommentare:

Csilli hat gesagt…

Már tegnap is akartam írni, hogy csak irigykedek itt a gép előtt ülve, mennyire gyönyörű helyeken kirándultok:)) Nem csodálom, hogy itt szívesen élnél. A napi másfél óra az már az oda-vissza út?? Mert én azt tuti bevállalnám, egy ilyen környezetért cserébe:)

Anonym hat gesagt…

hű, nem csodálom, hogy beleszerelmesedtél, gyönyörű hely... lehet, hogy előző életedben már jártál erre, azért vonz annyira... ;) nem semmi a kastély, meg a folyópart, szigetek, hegyek... MINDEN van!:)

vonattal járna G, vagy autóval? Pé nagyon élvezi a napi 2 és egy negyed óra vonatozást, nyugton tud olvasgatni, netezni a vonaton... persze autóval sok lenne...

berry

khase hat gesagt…

Mondjuk a hegyekhez, hegyi tavakhoz mindig is vonzodtam, biztos, hogy elözö eletemben egy boldog hegyi kecske voltam valahol a Dolomitokban :D:D:D

Masfel ora az oda-vissza lenne, vonattal tenyleg nem egy nagy tavolsag, Becsben is volt olyan, hogy egy orat jött hazafele autoval. De azert az megis csak farasztobb, mint ha Bernben lennenk, szoval itt föleg Gnek kell rabolintania (es persze nem artana egy lakast is talalni..). Azert az mindenkepp fontos, h a vasutallomas közeleben legyen, hogy ne kelljen a vonat mellett meg pl. autozni vagy buszozni is!