"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Sonntag, 1. August 2010

Újra Bernben

Visszaértünk rendben Bernbe, jó hosszú út volt, 2kor indultunk Veszprémből és fél 11re értünk be a lakásba.

Marcel megint nagyon jól bírta, semmi gond nem volt, csak akkor, mikor kedvenc nyusziját elvették tőle a biztonsági ellenőrzéskor. Szegényem levágott egy akkora levegőtnemvevő-magátmegfeszítő hisztit, hogy a fél repülőtér összefutott, de a szabály az szabály, nyuszinak is mennie kellett az átvilágítóba..
De azért a gyerek-bonusz most is megvolt, mert nem kellett kivárnunk a hosszú sort és 2 flakon vizet is átengedtek (igaz, bele kellett kortyolnom mind a kettőbe).

A géphez jutás volt egy kicsit kalandos, mivel nem a kaputól, hanem kintről indult a gép, ahova busszal vittek, viszont a buszokhoz csak 2x16 lépcsőn lehet lejutni... szépen néztem ki, ahogy cipeltem lefelé a babakocsit + 3 kézipoggyászt + a magát nyakig összekakált Marcelt :)

A repülés maga eseménytelen volt, végig napsütés, csodás kilátás az Alpokra, alpesi tavakra és a Mont Blanc-ra :) egyébként rájöttem, hogy leginkább a folyamatos (hangos) alapzaj zavar engem a repülésben, de javulok, fejlődök, már nem rettegek annyira, ha felszáll a gép és nem szorítom agyon Marcel kezét :D:D:D de még mindig nem tartozik a kedvenc közlekedési eszközeim közé...

G várt minket Genfben, Marcel nagyon örült neki, annyira, hogy el sem aludt az autóban, pedig este volt, sötét, de fogta végig G kezét :) Itthon aztán felfedezte a játékait, már esett össze, de nekiállt játszani, éjfélkor tudtuk csak ágyba tenni :))

Ma laza napunk volt, kipihentük az utazást, aztán délután magyar ismerőseinkhez mentünk grillezni, dumálni, nagyon jól éreztük magunkat, azért jó, hogy legalább már őket ismerjük itt Bernben :)

Most pedig egy hatalmas tüzijátékot néztük meg első sorból, ugyanis ma van Svájc nemzeti ünnepe (1291. augusztus 1-jén a három őskanton, Uri, Schwyz és Unterwalden szövetségéből jött létre a Svájci Konföderáció) és a fő tüzijáték a tőlünk 100 méterre lévő hegyen volt :)
Én imádom a tüzijátékokat, Marcel - egyelőre - ebben nem hasonlít rám, nagyon félt tőle, bár tényleg nagyon hangos volt.

Holnaptól elkezdődnek a hétköznapok, Gnek új, nagy projekt, nekünk lakás-ovi- és játszótérkeresés, de erről bővebben majd holnap :)

Kommentare:

Qualy hat gesagt…

Orsi, van lift a reptéren, hogy a kaputól lejuthass a buszhoz!!!! Nem kell a babakocsit a lépcsőkön cipelni!

khase hat gesagt…

Qualy, biztos van lift, csak amerre tereltek minket a kapu utan, ott nem volt, csak a lepcsö.. de azert voltak, akik segitettek :)