"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Mittwoch, 8. September 2010

10 dolog...

...ami legjobban hiányzik a "régi" életemből:

1. a (nagy)szülők, Magyarország közelsége
2. barátok, mind Ausztriában, mind Magyarországon
3. Schönbrunn
4. valami igazán jó kis barna kenyér-zsemle (mivel 20 km-re innen már francia-Svájc van, jobban érződik a francia behatás, sokkal több a fehér kenyér és az édes péksütemény)
5. az osztrák német (bár az sem egy hochdeutsch, de a schwitzerdütch-csel még mindig hadilábon állok, de azért már néha megértek pár szót abból, amit mondanak :)
6. az euró (na nem csak azért, mert euróban minden sokkal olcsóbb volt, hanem maga a pénz is - a frankot még szoknom kell, a papírpénzek olyan színesek és játékszerűek, mintha most kerültek volna ki egy "Gazdálkodj okosan" társasjátékból, az érmék viszont mind egyformán ezüstszínűek, csak a méretük különböző)
7. a néha talán kicsit unalmas megszokottság, a bejáratott életünk - az, hogy akármilyen helyzetben tudtam, hova, kihez kell fordulni, mit, hol és hogyan kell elintézni, mit hol érdemes és hol a legjobb megvenni, etc (igaz, volt 15 évem megtanulni, belejönni, nem is tudom, miért várom el magamtól, hogy 3 hónap után egy idegen országban is kiismerjem magam...)
8. kultúra - bár Marcel születése óta nem vittük túlzásba a művelődést, de a lehetőség adott volt, óriási volt a választék a programokból, koncertekből, fesztiválokból és kiállításokból
9. kedvenc orbit rágógumim és az évek óta használt FA tusfürdőm (így ezeket kénytelen vagyok az EUban beszerezni :)
10. Bécs, maga a város - sokszor esténként elalvás előtt gondolatban végigmegyek egy-egy utcán, felülök egy villamosra, bejárom a várost, és bizony még mindig belesajdul a szivem...

És mint minden érmének, ennek a listának is két oldala van, jöjjön tehát a 10 dolog, ami a legjobb az "új" életemben:

1. kitárult a világ, új országot, embereket, csodaszép tájakat és városokat, egy új kultúrát ismerhetek meg, új barátságokat köthetek és rengeteg sok újdonságban, élményben lehet részem
2. élhetek egy nyugodt országban, ahol szuper a közbiztonság, ahol senki nem rohan, nem stresszel, legyen az akár a kasszánál sorban állás vagy autóval dugóban állás, mindenki nyugodtan vár és mosolyog (persze ha valami miatt én mégis sietnék, akkor ez idegesítő is lehet, de egy idő után átragad az emberre a nyugalom :)
3. leléphetnék akár körülnézés nélkül és csukott szemmel is az útra, tényleg MINDEN autó (legalább is az, aki nem külföldi;) megáll a gyalogosoknak, de már 5-10 méterrel a zebra előtt!! (autóvezetőként ezt megélni és megszokni megint más kérdés, maradjunk annyiban, hogy volt már jó pár vészfékezésem ilyen csukottszemmellelépő gyalogos miatt :)))
4. CSOKOLÁDÉ - így csupa nagybetűvel :D:D:D - egész életemben nem ettem annyi finomabbnál finomabb csokit, trüffelt, csokitortát, mint június óta ;) veszélyes, de nem tudok ellenállni a kísértésnek :)
5. Thun - írtam már róla sokat (és még fogok is, az biztos:), ebben a csodaszép kis városkában lesz az új OTTHON-unk, életünk központja, már nagyon várjuk
6. bizalom - jó érzés olyan helyen élni, ahol a boltok előtt kint merik hagyni az árukat lelakatolás nélkül, nem botlunk lépten-nyomon biztonsági őrökbe, akik gyanusan méregetnek, eszükbe sem jut, hogy lophatnának az emberek.
7. fondue (de csak a sajtos változatban ;)
8. megbízhatóság - legyen az a vonatok, villamosok pontossága, ügyek intézése, itt tényleg minden megbízhatóan működik
9. természet - imádom a nagy hegyeket, hegyi patakokat, tavakat, élvezem a rengeteg kirándulást szebbnél-szebb helyekre, a sok kisvonatot, felvonót és a jó levegőt

és végül, de nem utolsó sorban...

10. célt mutat és (remélhetőleg) valóra váltja álmainkat :)

Kommentare:

Andi hat gesagt…

Az utolsó mondat.....ÚGY LEGYEN!!!
Jó volt olvasni soraidat,az eleje kicsit megható szomorkás...a vége vidám!!!Igazán pozitívan gondolkodó....nekem ez hiányzik itthon, magamban....

zsizzsik hat gesagt…

És egyszer írsz majd az álmaitokról? Ez így persze biztos túl nagy kérés. Csak ami publikus belőle.

Csilli hat gesagt…

Nekem még Pest is hiányozna, ha elköltöznénk, pedig Sanyival pont arról beszéltünk hazafelé jövet, hogy azért szívesen élnénk ott kint. Ilyenkor szerintem is a pozitívumokat kell néznie az embernek, amiből azért akad bőven arrafelé:) Hát még ha végre kényelmesen be is rendezkedtek majd a lakásban, mégjobban fogod érezni ott magad:) Jaj és az a szurdok ahol jártatok... hát az valami csoda!! És mennyi szép helyre fogtok még eljutni:) Azért örülök, hogy Ti sem bírtok megülni egyhelyben, így mi is jobban megismerhetjük Svájc szépségeit:)) Sok puszi, és szép hetet:)

khase hat gesagt…

Andi, köszi, probalok pozitivan gondolkodni es pozitivan elöre nezni, meg ha neha nehez is, de alapjaban annyi szep es jo törtenik velünk, hogy inkabb arra kell összpontositani es azt eszrevenni :)

Zsizzsik, majd ha valora valtak, irok roluk :D:D:D

Csilli, muszaj menni,kimozdulni, felfedezni, gyönyörködni, élményekkel gazdagodni, hisz tenyleg annyi csodaszep hely van itt, kar lenne csukott szemmel elmenni mellettük.. (mondjuk G neha kicsit mas velemenyen van, persze ö egesz heten uton van, megertem azt is, hogy neki 7vegen nem feltetlenül az a kikapcsolodas, ha megy valahova, de utolag mar ö is jo ötletnek tartja ezeket a kirandulasokat :) tevezni meg lehet majd az öszi-esös-szürke idöben :)