"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Dienstag, 7. September 2010

Kutatok...

Mégpedig közvéleményt, három dologban is, hátha van valakinek tapasztalata, tippje, ötlete, javaslata :)

1. Háti hordozó - olyan fémvázas, hátizsák-szerü, amiben túrázáskor tudnánk vinni Marcelt. Eddig néztük a Deuter, a Vaude, a McKinley, a JackWolfskin és a Montis Hoover márkákat, persze tudom, hogy egyénre szabott és mindenkinek más a kényelmes, de ha valakinek van valamelyikkel (vagy valami mással) tapasztalata, szívesen fogadjuk!

2. Futóbicaj (avagy laufrad vagy pedál nélküli bicaj) Marcelnek - választék itt is, mint a tenger, inkább fát vagy fémet, mekkorát, milyen márkájút, fékkel vagy anélkül, etc. mik a tapasztalatok?

3. Biciklis ülés vagy utánfutó - igaz, a bicajaink még Bécsben vannak, de már remélem, nem sokáig és talán ki tudjuk még ősszel használni őket. Itt Svájcban nagy divat az utánfutós megoldás, szinte csak olyat lehet látni az utakon, de nekem két dolog miatt sem annyira szimpatikus. Az egyik az, hogy így jóval szélesebb helyen fér csak el a bicaj, a másik pedig, hogy a gyerek pont az autók kipufogojának a magasságában ül, ami nem biztos, hogy a legegészségesebb.
Van ezzel kapcsolatban valakinek valamilyen tapasztalata? Marcel már nagyon be van zsongva a bicózás miatt, legszivesebben minden utánfutóba beleülne, amit az utcán látunk :)

Köszönöm előre is a véleményeket :)

Kommentare:

kkinga79 hat gesagt…

Szia Orsi
Bar nekunk ezek kozul egyik sincsen igy velemenyt nem tudok rola irni. En inkabb masfajta hordozok fele kacsingatok. PL: Manduca, Beco, Ergo, vagy amit egy magyar csaj varr Bamberoo. A mienk csutortokon erkezik (Bamberoo) ha gondolod jovo heten ha talalkozunk elviszem megmutatni.

kkinga79 hat gesagt…

Ja es meg valami rengeteg infot talalsz a www.mamami.hu oldalon a forumon!

Anonym hat gesagt…

Orsi, szerintem az utánfutó dög nehéz. Mivel nem alföldre költöztetek elég jó kondi kell ahhoz, hogy azt emelkedön felhúzd. Lalu nagyon szereti az ülést, jól kilát belöle és kommunikálni is tudok vele, mig tekerek.
Tárolás szempontjából sem mindegy. Pláne, ha esetleg vinnétek magatokkal kirándulni a bringákat, az ülést 1 klikkel le lehet venni.

Hordozó szempontból nem tudom. Kölcsönözni nem lehet?Mi van, ha M. nem marad meg benne.

Anonym hat gesagt…

még annyi, hogy 2 fajta ülésünk van. Egy használt Hamax és egy új Römer. A Römer sztem nagyobb, szélesebb, kényelmesebb, emelni lehet a háttámláját. Ettöl függetlenül a Hamax sem rossz, de a Römer jobb. :)

Magdaléha hat gesagt…

Szia Orsi!
Első kettőhöz nem tudok hozzászólni. Harmadik téma: nekünk van utánfutónk is és ülésünk is. Az utánfutóba nem hajlandó beülni senki.
Én nagyon jó ötletnek tartottam, de sajnos azon kívül, hogy nem hajlandóak beülni, van egy másik hibája is: sík terepen kényelmes, de emelkedőn felfelé húzni... Nos ehhez férfi kell :-D
Az ülést szereti a két kicsi, ott csak ara kell vigyázni, hogy nehogy leborulj. Nálunk ugyanis Nándi annyira tud örülni egy egy látványosságnak, hogy elkezd oldalra kihajolni és hadonászni. Már többször elvesztettem emiatt az egyensúlyom, szerencsére elesés még nem volt.

Egyébként N. keresztszüleinek is van utánfutója, és náluk imádja a kisebbik lurkó. Ők mindenhova ezzel járnak, és nagyon jó megoldásnak tartják.
pussz: M

Magdaléha hat gesagt…

Még az üléshez: Másokkal is beszéltem már erről, és mindenki ugyanazt tapasztalta: Ha elalszik benne a gyerek elkezd "kidőlni". Húzza a feje súlya előre, oldalra. Pedig nekünk az egyik ülésünk sleepy. Tehát elvileg aludhatna benne Nándi, mert dönthető, de ennek ellenére kiborul a gyerek. A fent említett barátnőm csinálta a nagyobbik fiával, hogy ha elaludt, párnát kötött a saját derekára és hagyta aludni a gyereket. Mi ilyenkor helyet cseréltünk az urammal és ő fogta a gyereket fél kézzel úgy mentünk tovább...

khase hat gesagt…

Kinga, egy beconk van, nagyon szerettem abban hordozni Marcelt, de csak amig kisebb volt es most mar neki sem kenyelmes, hosszabb turakon meg szerintem nagyon faraszto lenne mar benne cipelni. Azert ezek a wanderolos hati hordozok ugy vannak kialakitva, hogy kenyelmes legyen terepen es hosszabb tavon is. (a mamamit ismerem egyebkent :)
Akkor a jövö hetet meg lefixaljuk ;)

Lalumami, Magda, köszi Nektek is a tippeket, hat akkor azt hiszem, üles lesz es nem utanfuto, bar itt szinte tenyleg csak azt lehet latni. Gondolom mar kiskoruk ota arra edzenek, hogy elbirjak az utanfutot gyerekekkel együtt :)

Marcel szerintem nem aludna el benne, annyira erdekli minden, ha uton vagyunk, mindent figyel, le nem csukna a szemet, nehogy lemaradjon valamiröl :)

Na akkor elkezdek keresgelni a neten :) (az a baj, h az EUban minden olcsobb, es ide egy reszük nem is szallit a vam miatt, vagy ha igen, csak sokkal dragabban...)

Anonym hat gesagt…

Nyugodtan küld hozzánk! :)

Ja, a miénk is dönthetö mindkettö, de én csak arra használom, hogy ha hátizsákot viszek, akkor hátradöntöm, hogy ne nyomódjon az arcába :)
Lalumami

zsizzsik hat gesagt…

Nekünk csak ülésünk van, mi is gondolkoztunk azon, hogy vegyünk a két gyerekhez utánfutót. Aztán végül arra jutottunk, hogy azon kívül, hogy egyszerre két gyerkőc is szállítható benne, nem sok előnyét látjuk. Talán még az időjárás viszontagságainak sincsenek annyira kitéve az utasok de ez meg csak ősszel és tavasszal érdekes.
Nem tudom, hogy arrafelé miért ennyire közkedvelt, talán menjetek be egy sportszerboltba, ott biztosan részletesen elmondják a tudnivalókat és rávilágítanak valami olyasmi speciálisra is, ami nem jut eszünkbe.

khase hat gesagt…

Lalumami, mar igy is annyi minden megy Hozzad :( (ebay-es csomagok, rendörsegi büntetesek, etc :D:D:D de azert meggondoljuk, köszi :)

Zsizzsik, szerintem itt is föleg az lehet, h tudnak egyszerre több gyereket is szallitani, mondjuk eleg jol neznek ki ezek az utanfutok, kenyelmesek, es lattam olyat, h par honapos babat is beletettek maxicosival együtt!!!!!
Most szerintem üles lesz, mar ki is neztem az ebayen (majd Lalumami elmegy erte ;), aztan meglatjuk!