"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Sonntag, 5. September 2010

Szűk szurdok

Tegnap, kihaszálva a jó időt, magyar ismerőseinkkel az Aare folyó szurdokához (Aareschlucht) kirándultunk.
Berntől alig több, mint egy órányira található, de már maga az út is élmény volt, a Thuner- és Brienzersee mellett, nagy hegyek között, csodaszép vidékeket láttunk.

A szurdok közel másfél kilóméter hosszúságú, az Aare vize 4-5 méter széles (de a legszűkebb részén alig egy méter!) és 100-180 méteres függőleges sziklafalak között rohan.
A sziklafalakra erősített keskeny pallókon és kis alagutakon keresztül haladtunk végig a folyó mentén.

40 percet írt az utikönyv, nekünk másfél óra kellett oda és vissza is, mert rengeteget fotóztunk közben és egyfolytában csak ámultunk-bámultunk, hogy mire nem képes a természet! Nagyon lenyűgöző volt látni, ahogy ez a viszonylag kis folyó hogy vájta ki magának az utat ezekben a hatalmas sziklában.

Marcel szinte végiggyalogolta az egészet (babakocsival csak a szurdok feléig lehet menni, de mi szerettük volna bejárni az egészet, így a kocsi az autóban maradt), bár őszintén szólva néha jobban örültünk volna neki, ha megmarad a nyakunkban/ölünkben... ugyanis a pallók keskenyek voltak és vizesek-csúszósak, a korlát nem túl biztonságos, Marcel viszont rohangált fel-alá, így sokszor attól rettegtünk, hogy beleesik a folyóba..

Megint egy nagyon nagy élménnyel gazdagodtunk és csodaszép helyen jártunk, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez nem annyira kisgyerekes program volt, annak ellenére, hogy Marcel nagyon élvezte :)

Ízelítőül pár kép, a többit a szokásos helyre, a fotóalbumba tettem :)


A hétvégébe belefért még egy toblerone-csokifesztivál Bernben (bár a fő műsorokról, mint egy 102 kg-os toblerone csoki bemutatása és megevése lemaradtunk, de azért így is kóstolgattunk eleget) és egy séta a maci-parkban (ahol Marcelt kevésbé a macik érdekelték, mint az, hogyan tudna belemenni az Aare folyóba...:)

Szóval mozgalmas hétvégénk volt megint, G azt mondta, hogy fáradtabb, mint péntek este, de legalább nem unatkoztunk :D:D:D

Kommentare:

mogyimokus hat gesagt…

És még mond azt, hogy nem jó Svájcban élni! :) Gyönyörű helyek! És ahogy az előző bejegyzéseidben írtad, talán ahogy telnek a hónapok egyre inkább barátokra is leltek (még ha a régieket persze egyik sem pótolhatja).
puszi
Ildi

khase hat gesagt…

Mogyimokus, vannak jo oldalai, az biztos, de hogy otthon is erezzük magunkat, meg el kell telnie egy kis idönek...
Azert probalunk minden hetvegen valamerre kiranduli, hogy feltöltödjünk a hetköznapokra :)

Bea hat gesagt…

Húúú micsoda klassz helyen jártatok:)))) Félelmetes és gyönyörű. Én is, én is!!!!