"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Montag, 11. Oktober 2010

Vendégeskedés

jegyében telt az elmúlt három nap.

Szombat este a berni átmeneti lakásunk tulajai hívtak meg minket vacsorára. Kicsit furcsa volt visszamenni abba a lakásba, Marcel sem tudta hirtelen, hogy mi is a helyzet, ismerős a lakás, de mások laknak benne, kellett neki pár perc, de aztán otthon érezte magát :)
Jól elbeszélgettünk, elmesélték a hawaii-i élményeiket (3 hónap alatt azért volt néhány;), és isteni finom, 5fogásos olaszos vacsit készítettek nekünk :) A vacsi minőségéből és mennyiségéből arra következtettünk, hogy igencsak meg voltak elégedve azzal, amilyen állapotban visszakapták a lakásukat :))
Este 10ig voltunk ott, Marcel jól bírta, pedig napközben egy nagyot kirándultunk Interlakenbe, a Harder Kulm-ra mentünk fel, nagyon szép volt :)


Vasárnap egy félig magyar-félig német család, akikkel lakáskeresés közben ismerkedtünk meg, hívott meg minket ebédre. Thun mellett laknak egy kis faluban és egy négyéves kislányuk van.
Marcel elég fáradt volt, mert az neki már az alvásideje volt, de nem volt gond, eljátszott a kislány játékaival. Mi meg teleettük magunkat finom svájci spezialitásokkal és grill-husokkal és közben jót beszélgettünk.

Ma pedig az a nagyon kedves lány és 2 éves kislánya jöttek hozzánk látogatóba, akikkel egy hete itt Thunban a játszótéren ismerkedtünk meg. Szuper délután volt, a két gyerkőc szinte egykorú, kezdetben kicsit méregették egymást, de aztán jól belejöttek a játszásba, mi pedig úgy csacsogtunk egész délután, mintha már évek óta ismernénk egymást. Jót tett ez a látogatás a lelkemnek és hangulatomnak, ami nem épp a legjobb most...

Programban a héten sem lesz hiány, holnap és szerdán is vendégeink lesznek, de én örülök neki nagyon, így legalább nem érzem annyira egyedül magam.....

Lakás alakul, bár a könyvek, falra való képek még dobozban és sajnos a bécsi függönyeinket nem tudjuk felrakni (pedig olyan szépek), itt sokkal alacsonyabbak a lakások, úgyhogy egyelőre kopaszok az ablakok, de ma már felmostam sőt pár gyertyát is meggyújtottam, hogy legyen egy kis otthonos hangulat...

Keine Kommentare: