"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Sonntag, 28. November 2010

Az első

Amikor előkerülnek a pincéből a színes égősorok, mikulások, hóemberek és csillagok, girlandok és gyertyák, a sok kis angyal és az adventi naptár, a nagymamám által készített betlehemi figurák nagypapám faragta jászolában, amikor az asztalra kerül a mikulásvirág és az adventi kalács, az adventi koszorún meggyújtjuk az első gyertyát és megszólal Bach Karácsonyi Oratóriuma, akkor megállunk egy kicsit és arra gondolunk, hogy megint eltelt egy év és megint jön egy hónap tele várakozással, keszülődéssel, sok sok dologsággal de nagy boldogsággal.

Marcel most először vett részt aktívan a lakás feldíszítésében, szorgoskodott, segített nagyon lelkesen és mikor készen lettünk, csak ennyit mondott: szép :)
Olyan melegség öntötte el a szívemet, jó érzés látni, hallani, hogy most már ő is ki tudja fejezni az érzelmeit, és olyan boldog vagyok, hogy van valaki, akinek átadhatom mindazt a sok szépet, amit én kaptam szüleimtől, nagyszüleimtől.

Mindenkinek nagyon szép adventet, békés, szeretetteli ünnepre készülődést és hangulatos, melegséges téli estéket kívánok!

Kommentare:

Andi hat gesagt…

Boldog készülődést kívánok!

Szilvi hat gesagt…

Sok szeretettel gondolok én is rátok és anyukádékra is! Mindig olvaslak, jó tudni rólatok...

Csilli hat gesagt…

Hú már nekem is kellene díszítenem, asszem holnap nekiállok, mert szerdára meg be van tervezve egy nagy mézeskalácssütés a tortás csajszival:)) Tényleg majd gondold ki, hogy a szilvalekvárt hogyan szeretnéd átvenni, mert félre van ám rakva:)

Anonym hat gesagt…

itt ugyan még nincs hó, de nekem is meghoztad a kedvemet, Orsi! betegség ide vagy oda, megyek a pincébe diszeket keresgélni!:)
berry

khase hat gesagt…

Andi, köszi, Nektek is!!

Szilvi, neha irhatnal Te is Magatokrol, hogy en is tudjak Rolatok :))))))

Csilli, mezeskalacssütes jol hangzik, 7vegere en is betervezem, imadom, mikor az egesz hazban olyan illat van :))) es hat annak puhulni is kell, bar nagymamam receptjet sütöm, ami gyorsan puhul is isteni :)
Szilvalekvart egyeztetjük, kb. 3 hetet leszünk majd otthon, abba biztos belefer, hogy meglatogassalak Benneteket (Levi-nezövel összekötve :))))) Addig is mar keszitem az izlelöbimboimat :))))

khase hat gesagt…

Berry, akkor ezek szerint mar jobban vagy? De joooo :))))
A felfujhato renszarvast es a tancolo mikulast mar megvettetek???? :D:D:D:D

Csilli hat gesagt…

Szuper, várunk szeretettel Titeket:)