"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Mittwoch, 17. November 2010

Megkerestük a napot

Lassan átalakul ez a blog egy utazós-kirándulós-élménybeszámolós-fotós bloggá, de mit csináljak, ha annyi szép és felfedeznivaló van a környéken, muszáj mindig menni :)))) most különösen, hogy anyukáméknak is meg tudjuk mutatni a sok csodát, ami itt van.

Az egész azzal kezdődött, hogy a tegnapi borús-vígasztalan-esős-itthonülős nap után ma mindenképp napot szerettünk volna látni, kék eget, havat és nagy hegyeket.
Megnéztük a környékbeli webcamerákat és örömmel konstatáltuk, hogy bizony 1000 méter fölött már süt a nap, így nem kellett sokat győzködnünk egymást, már pakoltuk is össze a hátizsákot és elindultunk.

Az úticél a Jungfrauregion volt, első állomásunk Lauterbrunnen nevű kis falu, amely közvetlenül a négyezres hegyek lábánál, a völgy végén fekszik. Onnan már csak felvonóval vagy kisvonattal lehet továbbmenni. A Jungfrau sajnos még felhőben volt, de már így is sejteni lehetett, hogy csoda helyre jöttünk már megint.
A völgyben több, mint 70 vízesés található, a leghíresebb a Trümmelbachfälle, több vízesés találkozása a hegy belsejében.

Mivel Marcel nagypapája nagy (svájci)vonat-rajongó, többször végignézte már a Travel Chanel svájci vasutakról szóló sorozatát és Marcel is imád vonatozni, így nem volt kérdés, hogy felülünk az egyik kis hegyi vonatra. Nagy élmény volt, ahogy kanyargott felfelé a kis fogaskerekű, téli tájakon, alagutakban, elszórt tanyák mellett. És főleg az, hogy élőben is átélhettük azt, amit eddig csak tévében láttunk :)


Wengenbe mentünk, ez egy kis falu 400 méterrel a völgy fölött, majdnem 1300 méter magasban. Igazi síparadicsom, de mivel még nem indult el a téli szezon (bár hó már volt rendesen), így teljesen kihalt volt. Sajnos mire felértünk, felhőbe burkolódzott a kis falu, így a völgyből és a körülöttünk lévő hegyekből nem sokat láttunk. De sétáltunk és hógolyóztunk egyet és szívtuk magunkba a jó (hideg) hegyi levegőt :)
A faluba egyébként nem lehet autóval felmenni, csak a kisvonattal, fent pedig olyan kis elektromos autók közlekednek, mint Saas Feeben.

Miután levonatoztunk a hegyről, autóba ültünk és elmentünk a másik völgy végén fekvő faluba, Grindelwaldba. Itt aztán megmutatta magát a vidék teljes szépségében, végszóra kisütött a nap, eltolta a felhőket, kék lett az ég, szikrázott a hó és egyszer csak hirtelen négyezres hegyek bukkantak elő a ködből. Lenyűgöző volt, anyukámék is csak tátott szájjal, megbabonázva nézelődtek, nem tudtunk betelni a látvánnyal :) Akárcsak egy képeslap :))
Marcel addigra már eléggé elfáradt, így nem maradtunk sokáig, de az biztos, hogy nem most voltunk ott utoljára...jó lett volna, ha G is velünk van, de hát valakinek dolgoznia is kell ;))

Este egy raclettezéssel tettük fel a pontot az íre, nagyon szép nap volt, sok élménnyel gazdagodtunk már megint :)

Kommentare:

Anonym hat gesagt…

na, ez már tényleg nem ér!!! folyamatosan kirándultok!!!:))) és micsoda helyeken... hűűűű, de mennék a hegyekbe sielni kicsit, vagy csak nézelődni, fotózni... nagyon jó nektek, ugye tudod?!?!?!
berry

Ferilka hat gesagt…

Örülök, hogy a végén láttátok a napocskát és ezzel együtt a hegyeket :-) Wengenbe mindenképp vissza kell mennetek napsütésben, onnan a legszebb a látvány Völgyzugolyra :-)Nem gondoltam volna, hogy már hó van Lauterbrunnenben is...
Ja, és ismét gyönyörű fotókat készítettél, gratula! :-)

Bea hat gesagt…

Én egyáltalán nem bánom hogy lassan útinaplóvá válik a blog, Marcel-lel fűszerezve:) Gyönyörű helyeken jártok, még képen is jó nézni őket:)

Csilli hat gesagt…

Nagyonnagyon irigy, úgy vágyok a havas hegyekbe már:)))) De szintén nagyon örülök, hogy ennyit mentek, így legalább sok szépet látunk mi is:) puszi nektek, és további szép hetet!

khase hat gesagt…

Berry, hat ha jo idö van es tudunk kinti programot szervezni, akkor tenyleg nagyon jo nekünk, viszont rossz idöben SEMMIT nem lehet itt csinalni... szoval azert kell menni, amig jo az idö ;) (vagy oda, ahol jo az idö:)))

Ferilka, köszi a tippet, tenyleg igy volt jo :) aztan 2 napja meg visszamentünk, akkor teljesen tiszta idö volt, tenyleg alomszep!!

Bea, Csilli, lesznek meg beszamolok, az biztos :)))