"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Donnerstag, 4. November 2010

A számok bűvöletében

Marcelt mostanában leginkább a számok érdeklik.

A mesekönyvek oldalszámai, az emeletek száma a liftben, a megszámozott parkolóhelyek, kasszák a boltban, számok a thomas-os mozdonyokon, a buszon, a rendszámtáblán és a házak falán, etc.

Akármerre megyünk, akármit csinálunk, mindig számol, számokat keres és várja, hogy mondjuk, soroljuk, mutassuk neki. Tízig nagyon ügyesen elszámol, mutatni leginkább a kettest és az ötöst mutatja :)
Ha így folytatja, lassan megvehetem az első matekkönyvet neki ;)

Apjára ütött, aki ennyi idősen már a páros és páratlan számokat fújta :)) hiába, zseni mind a kettő :D:D:D

Kommentare:

Anonym hat gesagt…

ez tök jó, nagyon ügyi Marcel!:)
megszámolni is tud már dolgokat? Nándi most 3-4ig számol meg valamit, de igazán nem érdekli a számolás még.

én annyira szeretem ezt megfigyelni náluk, ahogy kialakul a számfogalom, ahogy bővül a számkör, amiben biztosan mozognak... Nelli is imádja a számokat, Nándi angolul már jól számol tizig, Nellitől tanulta, de magyarul még keveri... :) (inkább mint egy versikét tudja a számokat)
ja, Nelli spanyolul is tud tizig a rajzfilmekből tanulta... :)))

tényleg te tanitod kicsit németül is otthon Marcelt?
puszi, berry

Csilli hat gesagt…

Akkor ez most olyan Marcelnél, mint Milánnál az autómmárkák:))Nálunk most épp az van napirenden, folyamatos kérdezz-felelek, és felismer már 7-8 faja autót!!

khase hat gesagt…

Berry, nemetül nem tanitom konkretan, de sok nemet nyelvü gyerekdalt hallgatunk es van jo par nemet mondoka, amit szoktam neki mondani. Szerintem több mindent megert, mint gondolnam, azert passzivan sokat hallja a nemet nyelvet is. Most a kedvenc szava a "wahnsinn" (örültseg), annyira cukin tudja mondani :))) (vajh kitöl hallotta annyit, hogy ismetelgeti... :D:D:D

Azert kivancsi leszek, mennyire lesz majd különbözö Nelli es Nandi :) Ja Ti mar a magyar es az angol mellett a spanyolt is nyomjatok?? :))) nem semmi ;)

Csilli, nagyon ügyi Milan, hiaba, tiszta pasi ;))