"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Montag, 15. November 2010

Zöldes kékség

Tegnap már megint egy kis gyöngyszemet fedeztünk fel.

Thuntól 20 percre az egyik kis völgyben található majdnem 900 méteren Svájc egyik legismertebb hegyi tava, a Blausee. 15.000 évvel ezelőtt egy sziklaomlás következtében alakult ki a tó, melyet földalatti források táplálnak, így a víze annyira kristálytiszta, hogy napsütéses időben a tükröződő ég miatt mélykéknek látszik a vize.

A mondta szerint viszont a színe annak a fiatal lánynak a szeme színétől ered, aki szerelme halála miatti fájdalmában vetette magát a vízbe. Erre emlékeztet a tóban található, lányt ábrázoló szobor is. Amikor a nap már nem süti meg a tavat, akkor a színe zöldes lesz.
Tele van farönkökkel és kisebb sziklákkal és hiába 10-12 méter mélyen vannak, a ragyogóan tiszta vízben úgy látszik, mintha épp csak a vízfelszín alatt lennének.

Még egy híressége a bio pisztráng-tenyészet, a finom halat a tó partján álló hotel michelin-csillagos éttermében meg is lehet kóstolni :)

Körbesétáltuk a tavat, a nap még épp besütött a völgybe, nagyon misztikus fények voltak, mesebeli volt az egész, olyan érzésünk volt, mintha valamelyik szikla mögül a Gyűrűk Ura valamelyik hőse bukkanna elő.

Nagy élmény volt és örültünk, hogy anyukámékkal együtt tudtunk oda elmenni és ők is láthatták ezt a kis csodát :)

A fotók most aztán tényleg nem maradhatnak el :)))


Kommentare:

Andi hat gesagt…

Hú.....GYÖNYÖRŰ!!!!

kame hat gesagt…

Már néztem FB-n is, és ott is nagyon tetszett, amit láttam, legalább most már tudom, hogy mi van "mögötte".

Csilli hat gesagt…

Én is néztem FB-n, annyira de annyira gyönyörűséges, mesebeli ez a tó!!!

Nomi hat gesagt…

Hát ez valami csodálatos!!!Képzeld, H. dolgozott ott valamikor a Blausee-nél, a Facebookon is mutatta a képeidet, gyönyörüségesek!
Milyen szép az a fotó, amin együtt vagytok!Puszi