"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Mittwoch, 1. Dezember 2010

Valaki árulja el már el nekem,

hogyan lehet a padlófűtést úgy beállítani, hogy ne fagyjunk meg és ne is izzadjuk szét magunkat....

Az egész lakásban padlófűtés van (hogy a hálókban ez mennyire egészséges, az más kérdés..), de mivel nincs időkapcsoló, azaz nem tudom beállítani, hogy mikor kapcsoljon be vagy ki, csak szenvedünk vele egyfolytában..

Éjszaka ugyanis nem szeretek melegben aludni, de ha lekapcsolom a fűtést, akkor reggelre olyan hideg lesz, hogy még a jegesmedvék is zokniban mászkálnának csak.. Ha csak reggel kapcsolom be, akkor eltelik 3-4 óra, mire meleg lesz, kb. az az időpont, amikor épp sétálunk.
Sokszor délután sem vagyunk itthon, séta, vásárlás, egyéb program, de ha nem hagyom a fűtést menni, akkor mire hazaérünk, kihül a lakás és újabb 3-4 óra, mire bemelegszik..

Viszont annak sem látom értelmét, hogy folyamatosan menjen, mikor itthon sem vagyunk... és akkor sem lesz minden kő meleg, szerintem egy csomó helyen kispórolták a csöveket alóla, kb. minden 3. kő alatt van csak, a többi meg jeges hideg, padlófűtés ellenére is... (szóval nem elég, hogy takarítás szempontjából sem praktikus, mert MIDEN szösz meglátszik rajta, de még hideg is.. nemhiába ellenkeztem vele kezdettől fogva...).
Hiányzik egy radiátor, cserépkályha, amihez neki lehet dőlni, ha fázom....

Ja és a fürdőben szépek azok a nagy kerek tetőablakok, de mivel az csak egy plexi, úgy viszi ki a meleget, hogy csak na.... szóval ott hiába megy egyfolytában a padlófűtés, mégis hideg van..

Mindenesetre az már biztos, hogy a legközelebbi lakásunkban nem lesz kőpadló és padlófűtés sem, viszont addig még valahogy ki kell találni valami megoldást és át kell vészelni a telet....

Kommentare:

Magdaléha hat gesagt…

Remélem jön valaki, akinek van Padlófűtése. Hátha segítség: nekünk a kazánon van egy panel, ahol mindent be lehet állítani: pl: éjszakai üzemmódot, és hogy az mettől meddig tartson és hogy milyen hőmérsékletet szeretnénk. A falon lévő izén max kikapcsolni lehet, vagy 1/2-1 fokot variálni.
pusz: M

Anonym hat gesagt…

Anno, mikor mi anyósoméknál laktunk, emlékszem, hogy a fűtési szezon kezdetén napokig az volt a program, hogy csavargatta apósom a fűtésgombokat (padlófűtés 100%-ban), mígnem eltalált egy megfelelő hőmérsékletet, aminél se nem fagytunk meg, se nem dőlt rólunk a víz... Aztán ezt nem lehetett fel-le csavargatni, maradt tavaszig. Éjjel és nappal, akkor is, ha napokig nem volt otthon senki. Állítólag ez így takarékosabb volt, mint a ki-be kapcsolgatás, mert sokkal több energiába kerül felfűteni a rendszert, mintha állandó, egyenletes menetben fűt. Nem tudom. De tény, hogy én is jobban kedvelem a fűtőtesteket, aminek a közelébe odakucorodhat az ember...

Üdv,
egy Zugolvasó ;-)

Anonym hat gesagt…

A fürdöbe vegyetek egy hösugárzót. Meg lehet kapni valami höstopos fóliát, csak akkor meg nem jön be a fény, olyan, mint az alufólia, csak vastag. Elég ronda, de szerintem fogna vmit. Majd M. fest vmi szépet rá! Halakat meg kis hajót. :)
Puszi,
Lalumami

Anonym hat gesagt…

Apáméknál is padlófűtés van, ott úgy oldottuk ezt meg, hogy lejjebb tekertük egy-egy "zónában" (hálószobákban) a fűtést. Szerintem kell lennie a lakásban egy ilyen ilyen fura izének, ahová befut 6-8 műanyag cső és felettük csapok vannak, el lehet zárni, ki lehet nyitni, stb... Persze idő amig kitotózza az ember, hogy a legjobb, remélem sikerül!!!!

tökéletes fűtést én még nem láttam egyébként, bárhol laktunk valahol ciki volt... igy mindig volt egy tartalék elektromos fűtőtestünk, aztán vittük a gyerekszobába, vagy fürdőbe, ahol kellett...

és a KANDALLÓVAL biztos nagyon takarékosan lehet rásegiteni kicsit a fűtésre!!!! kivéve ha ott van a termosztát mellette... :)))
elmondja hogy kell tüzet rakni?!?! :))))

puszi, berry

khase hat gesagt…

Köszi a tippeket, akkor tenyleg csak az a jo, ha folyamatosan megy a fütes, de az meg szerintem olyan pazarlas....
Egyebkent fütesgombokat mi nem tudunk csavargatni, az központilag van beallitva, ugyhogy nekünk csak a szobakban levö kapcsolo marad..

Lalumami, azert a fürdöben az a jo, hogy vilagos van, ha betakarom foliaval, akkor elveszti a bajat..Bar most raesett a ho, igy eleve nincs annyira vilagos.

Berry, igen, mondjad, lassan aktualis lesz a kandallo :))))

Anonym hat gesagt…

Tuuuudom, ez csak akkor opció, ha TÈNYLEG nagyon hideg a fürdö.
Puszi,
Lalumami