"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Samstag, 22. Januar 2011

Hócsodák

1983-ban egy japán művészcsoport készítette Grindelwaldban az első hószobrot, egy óriási Heidit, azóta  minden év januárjában egyre több országból jönnek hószobrászok ebbe az idilli fekvésű faluba, hogy felépítsék, kifaragják a szebbnél szebb hószobrokat.

Ma volt a zárónap, így gondoltuk, hogy elmegyünk és megnézzük, milyen csodák készültek. Gábor még úgy sem volt Grindelwaldban, mi már anyukámékkal jártunk ott novemberben és nagyon megfogott a kis falu. Igaz, most sokkal nagyobb volt a sürgés-forgás, nem hiába, igazi síparadicsom ez a hely és az idő is optimális volt, bár nagyon hideg, -8 fok, de ragyogó napsütés és kék ég.

A főtéren faragták ki a szobrokat, volt ott budha, zenészek, medvék, kalapos hölgyek, mind nagyon lenyűgöző (és óriási) volt és csak úgy csillogtak a napsütésben :)
Miután megnéztük a szobrokat, még sétáltunk egyet a faluban, annyira szép, én nem tudok betelni vele :)

Érdemes volt elmenni, megint gazdagodtunk egy élménnyel, szép helyen jártunk, jó levegőt szívtunk és együtt voltunk :)

a falu látképe....

Kommentare:

Szitya hat gesagt…

Grindelwald... Ah!!! Imádom! És ezek a szobrok fantasztikusak! No meg az idő is!
Üdv,
Szilvi

Csilli hat gesagt…

Valloire-ban láttam én is ilyen hószobrokat, 2008-ban pont akkor voltunk síelni ott, amikor megrendezésre került az éves szoborfaragó verseny. Érdekes volt látni, ahogy napról-napra alakultak a hótömbök különböző alakzatokká:) Úgyhogy most elnézegetve ezeket, rögtön nosztalgiáztam kicsit:D

khase hat gesagt…

Szitya, csodaszep is Grindelwald, tenyleg egy gyöngyszem, es ha meg az idö is ilyen, nem lehet betelni vele :)

Csilli, jo lehetett a valloire-i is, szerintem egy csoda, hogy miket kepesek hobol-jegböl faragni :) en nem tudnek, lefagyna a kezem :D:D:D
Mentek sielni?

Csilli hat gesagt…

Igen!!!! De holnap küldöm a levelet, abban írok mindenről:)