"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Montag, 14. Februar 2011

Már megint egy csöpögős :)

Aki már egy kicsit unja a kirándulós-áradozós-szebbnélszebb fotós-dejóléreztükmagunkat-élménybeszámolókat, az ne is olvassa tovább :))))

Szóval az úgy történt, hogy szombaton ragyogó időre ébredtünk és mivel vasárnapra vendégeket vártunk, pénteken pedig már megcsináltuk a nagybevásárlást, fogtuk magunkat és elindultunk megint a hegyek irányába :)

A kiszemelt cél ezúttal First volt, egy 2.200 méter magas hegycsúcs, ahova Grindelwaldból indul a felvonó. Már az interneten található fotók alapján is csodaszép, fent a csúcson nagy étterem, körpanorámás kilátás, lejjebb, a félállomáson hatalmas játszótér és sok hó.


Persze a ragyogó időben nem mi voltunk az egyetlenek, akik kirándulni, síelni, szánkózni szerettek volna, így parkolóhelyet találni nem volt egyszerű a kis faluban.

A felvonó kb. 20 percet megy felfelé, nagyon jól látszottak a sípályák, mert a lenti részen sehol máshol nem volt hó :) aztán feljebb érve már minden fehér volt, csak úgy szikrázott a napsütésben.


First nem csak a síelők körében kedvelt, rengeteg siklóernyős is indul a csúcsról, sok a túristaút (téli, mint nyári is) valamint itt található az Alpok leghosszabb szánkópályája, 15 km (!!!!!). Igaz, Firstből még 2,5 óra gyaloglás vár azokra, akik le akarnak száguldani a pályán, úgyhogy ezt most Marcellel kihagytuk ;)

Akinek még ennél is több adrenalinra van szüksége, az pedig a First-Fliegerrel száguldhat 800 métert lefelé, 50 méter magasban, közel 100 km/h sebességgel!!! Legközelebb nem hagyom ki :))))

Fent a hegycsúcson ebédeltünk (közben megismerkedtünk egy magyar pincérrel:), kint ültünk egy szál pulcsiban, 4ezres havas hegyekkel körülvéve és süttettük magunkat a nappal :))) Tiszta idill, csend, béke, nyugalom, amit csak egy leszálló mentőhelikopter zavart meg egy kis időre, aki egy törött vállú síelőért jött. Marcelnek hatalmas élmény volt 5 méterről látni-hallani-érezni egy igazi helikoptert :)))Lefelé menet Bort-nál megálltunk, itt egy hatalmas szuper játszótér van, csodás kilátással. Marcel a síoveráljában azért nem tudott annyira jól mászókázni (azért a nyár ilyen szempontból is jobb..), viszont hómokozott egy jót (azaz hóval homokozott :)))), építettünk egy kis hóembert és egy hótornyot is :)
Csodás nap volt, megint felfedeztünk egy kis darabkát a szépséges Svájcból, sok élménnyel gazdagodtunk (Marcelnek minden este felvonósat kell mesélni :)) és feltankoltunk annyit, hogy a következő hétvégéig kitartson :))))))

Kommentare:

Ferilka hat gesagt…

Csodás képeket csináltál megint! :-)) Én részemről szeretem a "csöpögős" sztorijaidat :-)

Anonym hat gesagt…

nagyon tetszik ez a hely is, és semennyi nem elég :)

berry

khase hat gesagt…

Berry, jön majd meg, igerem :)))) kb. 3 het mulva, ha minden jol megy :))) Igaz, Ferilka??? ;)))))

Csilli hat gesagt…

Még több ilyen csöpögőst:D Hát Orsikám hozzátok képest, mi egy otthonülő család vagyunk:)))

khase hat gesagt…

Csillllli, azert Ti sem panaszkodhattok, egy 2 honapossal es egy ketevessel sielni menni, azert az se semmi :)))
Hat igen, az otthonülest nem nekünk talaltak ki :) (legalabb is nem nekem, Gabornak erröl neha mas a velemenye, persze ö egesz heten uton van, de nekem kell a kimozdulas 7vegen :))))

Csilli hat gesagt…

Nálunk is én vagyok az, aki nem bír a sejhaján megülni:)) Még jó, hogy nem kell sokat győzködnünk őket:D