"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Dienstag, 22. März 2011

Nagyapa

Tegnap este hazautazott apukám, megint egy kis űrt hagyva maga után. Igaz, a nevelési elveink sok mindenben nagyon különbözőek, volt is pár apróbb vitánk emiatt, de ettől függetlenül nagyon jó volt, hogy itt volt :)

Sokat sétáltak, motoroztak, játszótereztek, kergetőztek, bújócskáztak Marcellel és bár apukám már nem mindig olyan könnyen mozog, öröm volt látni, ahogy futott Marcel után, ahogy együtt táncoltak, ahogy a gyűrűn csimpaszkodtak :) Hihetetlen, hogy mit kihoz egy unoka egy nagyszülőből :))))

Azért sok minden más is belefért az egy hétbe, voltunk együtt uszodában és sokat kirándultunk a hegyekbe, vonatoztunk Wengenbe, felvonóztunk Mürrenbe és lavinákat is láttunk, mikor Grindelwaldban sétáltunk. Szerencsére majdnem végig jó idő volt és a hegyek a legszebb arcukat mutatták, így apukám is gyönyörködhetett bennük.

Wengen:


Grindelwald:

Lavinazuhatagok!! (hihetetlen hangja volt, félelmetes, de látványnak nem mindennapi - de azért örültünk, hogy volt közöttünk még egy völgy :))


Mürren (rengeteg FRISS hóval, csodaszép kilátással!)
(pedig már azt ígértem, hogy több téli kép nem lesz, de a tavasz valahogy még mindig várat magára...)

Vasútmánia :))) (most ez a csúcs-favorit, képes órákon át játszani vele, újrarakni a síneket, építeni a pályákat és tologatni a vonatokat... mondjuk amennyit vonatoztunk, mióta Svájcban lakunk, nem is csodálom :)


Nagyapa, levághatom a hajadat? :)


 Na puff neki, az enyémet meg tényleg levágták :))))


Sajnos meggyógyulnom még mindig nem sikerült (hiába, nem bírok megülni a popómon és kikúrálni magam, mondaná Gábor, és igaza is van, azért talán lassan kikopik a köhögésem és a nátha is...).

Köszönünk mindent Nagyapa, jó volt, hogy itt voltál!!!

Kommentare:

Ági meg az angyalai hat gesagt…

Hát lehet, hogy kevesebb gyerekprogram van ott Svájcban, mint itt de a kirándulási helyszínekben verhetetlen a hely, ahol éltek.
Egyébként pedig kicsit összeszorult a szívem..olyan jó, hogy a te kincsednek van nagypapája..
Ági

khase hat gesagt…

Agi, igen, az biztos, hogy ha elmegyünk majd innen, nagyon fog hianyozni a környek, az, hogy 20-30 perc autozas utan ilyen helyekre-hegyekre jutunk el, addig meg kihasznaljuk a lehetöseget, kirandulgatunk es mindent jol elraktarozunk!

Sajnalom, hogy a lanyoknak mar nincs nagypapajuk, nagy kincs, az biztos, akarcsak a nagymamak!!!

Sok puszi Nektek!!!