"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Mittwoch, 6. April 2011

Csak számol és számol és számol...

Marcel továbbra is a számok világában-bűvöletében él, ezzel fekszik, ezzel álmodik, ezzel kel, mindenhol felfedezi őket, kérdezi-"tanulja" most már a kétszámjegyűeket is, sőt tegnap a parkolóban majdnem leesett az állam, amikor csak annyit mondott: "Nézd anya, még 109 szabad hely van"!!!! És tényleg annyi volt kiírva...(múltkor a hotelben 102-es volt a szobánk száma, onnan tanulhatta meg a százast is..).

Van a falon egy éves naptárunk, naponta többször megáll előtte és van, mikor a heteket mondja végig (52 :), van, amikor egy-egy hónap napjait :) Ha megy a mosógép, pár percenként odaszalad megnézni, hogy hány perc van még vissza és reggel, ha odabújt mellénk a nagyágyba, élő-egyenes adásban közvetítí nekünk a digitális óráról, hogy épp hány óra is van :) de elküldhetem a hőmérőhöz is, már fut is megnézni, hány fok van :) Tíztől tud visszafelé is számolni és a kis ujjacskáival már az összeadást gyakorolja, ilyeneket kérdez, hogy mennyi kettő meg kettő vagy öt meg kettő :) Nem tanítom neki, egyszerűen érdekli.

Néha azt kéri, hogy németül számoljunk, tízig úgy is elszámol, de az még inkább csak halandzsa :)  egyre többször mondja, hogy németül olvassunk, meséljünk, olyankor mindig kérdezi, melyik szó mit jelent. Jó pár (nagy)betüt is ismer már, ezt sem tanítom, magától kérdezi :) De nagyon praktikus, mert így legalább ha beállunk egy parkolóházba, van, aki megjegyezze, hogy melyik emeleten és hányas számú helyen állunk :)))

Szóval pörög az agya rendesen, csak ha így megy tovább, nem tudom, mit fog csinálni az iskolában.......

Mindenesetre én most már csak egyet számolok, úgyanis már csak egy éjszaka és repülünk haza :))))) holnap reggel indul a gépünk Zürichből, jó korán kell indulnunk, mert online nem sikerült bechekkolni, vagyis rossz volt a rendszer és nem egymás mellé, hanem különböző sorba tett minket... azért remélem, sikerül átiratni...ja és lassan pakolni is el kellene már kezdeni...

És akkor itt egy videó a kis számolósomról (persze mikor fel akarom venni, ahogy számol, akkor ő nem akarja, hiába, nem produkálja magát :)

Kommentare:

Anonym hat gesagt…

nem semmi, nagyon ügyes Marcel!!!
berry

Ági meg az angyalai hat gesagt…

Hűha micsoda képessége van! Szakember, pedagógus mit mond erről?

Ági

Andi hat gesagt…

Csak ámulok....

Ildi hat gesagt…

Csodagyerek! Csak ez jár a fejemben amióta láttam/hallottam! Az biztos, hogy a matekkal nem lesz gondja.!!!