"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Donnerstag, 14. April 2011

Navigare necesse est...

...avagy hajózni márpedig kell!

Kiskorunk minden nyarát a Balatonon töltöttük bátyámmal, apukámnak volt egy kis star vitorlása (a mai napig nem értem, hogy fértünk el benne négyen :), szeltük a Balatont, huzattuk magunkat kötéllel a vitorlás után, lógattuk a lábunkat a vízbe a hajóról, kiváltságosaknak éreztük magunkat és büszkén integettünk a parton maradtaknak:)

Bátyám versenyszerűen is vitorlázott, én csak odáig jutottam, hogy képes voltam szélcsendben is felborulni :)) De ettől függetlenül imádtam :)

Aztán sok sok év kimaradt, távolabb kerültünk a Balatontól és a vitorlázástól is. A sors pedig mind a kettőnket olyan párral hozott össze, akik nem annyira lelkesedtek a vitorlázásért. Közben apukám is eladta a hajót, így a lehetőség is megszűnt.

Aztán pár éve bátyám megint rákapott az ízére, olyannyira, hogy letette a nagyhajós vizsgát, többször szervezett-kormányzott túrát az Adrián és ez a szerelem odáig fajult, hogy ezekben a percekben indul a Bermuda-szigetekről az Azori-szigetekre, átszelve az Atlanti-óceánt egy 7személyes vitorlással.

Élete eddigi legnagyobb kalandja lesz, az biztos, mi meg itthonról csak izgulunk és reménykedünk, hogy minden rendben lesz és 12-13 nap múlva szerencsésen elérik az Azori-szigeteket.


Bátyuskám, jó szelet és szerencsés partraszállást!!

Kommentare:

Ildi hat gesagt…

Drukkolok neki nagyon! Nem semmi vállalkozás! Átérzem a család izgalmát, tavaly a bátyám a Budapest-Bamakon indult. Minden nap vártuk a tv-s bejelentkezéseket és 2-3 naponkénti telefonhívásokat! Ti kapcsolatban tudtok maradni vele? Telefon/mail?
Ildi

Anonym hat gesagt…

De jó neki!!! Nagyon irigylem! Remélem egyszer majd mi is...
Ne tudd meg, hogy a "hajózni kell" kifejezés mennyit jár mostanában az agyunkban... ;)
berry

Csilli hat gesagt…

Irigy irigy:) Jó szelet kívánok neki én is, aztán mesélj majd picit, hogy milyen volt az út, ha odaértek Azorihoz!!

Ági meg az angyalai hat gesagt…

Micsoda család vagytok!
Jó szelet, nyugodt tengert és főleg rengeteg élményt kívánok neki. Valahol ír majd erről vagy megörökíti az élményeit?

khase hat gesagt…

Ildi, gondoltam is Rad, emlekszem, Ti is mennyit izgultatok, aggodtatok anno.. hat igen, az itthon maradtaknak ez jut :)))
Van egy müholdas telefonjuk es jelentkeznek is neha emilben, szoval azert nem tünnek el teljesen (legalabb is remelem :))

Berry, meselj, titokzatos vagy ;))

Csilli, Agi, biztos lesz majd beszamolo, mar most is irnak hajonaplot, a Bermuda-szigeteken töltött idöröl mar el is keszült, hat hatalmas elmeny, az biztos :)))