"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Dienstag, 24. Mai 2011

Mininyaralás - 2.rész

Szombaton ragyogó napsütésre ébredtünk (na jó, inkább arra, hogy Marcelnek 6kor kipattant a szeme és jóóóó hangosan közölte velünk, hogy most már reggel van:)), de legalább ki tudtam ülni a gondolataimmal egy kicsit a teraszra és figyelni az ébredező világot, a tükörsima vizet, az első motorcsónakokat és a kacsákat, ahogy v-alakú hullámokat maguk után hagyva úsztak a vízen. Talán már írtam egyszer, mennyire szeretem a nyári tóparti reggelek hangulatát :))


A teraszon elköltött reggeli után elindultunk a swissminiatur-be. Nagynénémék jártak itt ősszel és csak áradoztak róla, hogy mennyire csodás. Kívülről elég jelentéktelennek tűnik a park, kicsit szkeptikusak is voltunk, de csak addig, amig be nem léptünk!

A parkot 1959ben nyitották meg, Svájc leghíresebb templomainak, várainak, épületeinek, hegyeinek és tavainak, az egyes kantonok jellegzetes házainak élethű, 1:25höz kicsinyített, minden legapróbb részletre kiterjedő modelljeit csodálhattuk meg. Ehhez jön több, mint 3,5 km sín, ahol 18 modellvasút megy körbe a parkban, alagutakon, hidakon, aztán felvonók, fogaskerekű vasút, autópályán haladó autók, hajók, kompok és síelők, liliputi vonat, játszótér és vizidodzsem, hogy azért a gyerekeknek is érdekes legyen :)))

3 órát töltöttünk a parkban, hihetetlen nagy élmény volt, mondjuk én még elbogarásztam volna a részletekben, tényleg érdemes lenne minden egyes modellt (120 van belőle) közelről és alaposan megszemlélni, annyira élethű, emberekkel, virágokkal "tarkítva" és így láttuk, hogy mennyi helyre kellene még elmenni, mennyi néznivaló van még ebben a kicsinyke kis országban :)

Marcelnek is hatalmas élmény volt, persze leginkább a vonatok kötötték le, rohangált az apró házak, hegyek között, meg persze vonatozott is, az sem maradhatott ki :)

De beszéljenek inkább a képek :)))Úgyhogy tényleg mindenkinek csak ajánlani tudom, gyerekkel vagy anélkül is hatalmas élmény ilyen miniben látni Svájcot :)

folyt.köv.

Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Megint nagyon szép helyeken jártatok! Csak nosztalgiázok! Neked képes útikönyvet kellene írnod!Olvasom mindig az írásaidat, nagyon jók! pussz!
Sz. Olten

Anonym hat gesagt…

tényleg, mintha egy terepasztalon sétálgatttatok volna, baromi jó!!! azt hiszem ezt kisgyerekes családoknak "kötelező program"! :)

nekem kifejezetten az tetszik benne, hogy valósághű, és nem Disney-park utánzat.
berry

Bea hat gesagt…

Mi Hollandiában jártunk hasonló minivilágban, mi is imádtuk, és bár Máté akkor még kicsi volt, ő is élvezte. Azóta sokszor eszembe jut, hogy most mennyire élvezné.