"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Mittwoch, 25. Mai 2011

Mininyaralás - 3.rész

Miután kellőképpen kifárasztottuk  magunkat a swissminiaturban, jöhetett a megérdemelt siesta :))) elég gyorsan átveszi az ember a mediterrán életritmust, meg hát a tűző napon úgy sem tudtunk volna mit csinálni, így pihentünk egyet a hotelben. Bár Marcelnál a pihenés nem nem feltétlenül jelent alvást, szuper jól elbohóckodott a szobában :)


Utána a fiúk megint fürödtek egyet, hiába, Marcel ha vizet lát, muszáj belemennie :))))Délután ismét felkerekedtünk, hogy a szórakozás és pihenés után legyen egy kis kultúra is! A félsziget csücskén lévő kis faluba, Morcote-ba mentünk, ami a domboldalra épített templomáról, palazzo-iról és árkádos sétányáról híres. Igazi kis mediterrán-olaszos hangulatú falu, szűk sikátorokkal, rengeteg pálmafával, rhododendron-bokorral és pizzériával :)

A templommal csak egy gond volt: 404 lépcső vezet fel hozzá....de Marcel úgy indult neki, mint egy nagy és elsőként ért fel a hegytetőre!!! Nem hittük volna, hogy képes lesz felgyalogolni (aztán utána le is:), de mivel lehetett számolni a lépcsőfokokat, így izgalmas volt neki az egész :))) mi azért elég jól kifulladtunk, mire felértünk :)
De a látvány mindenért kárpótolt!

A vacsoráért így igazán "megdolgoztunk", egy kis tó feletti hangulatos kiülős étteremben ettünk, Gábor a változatosság kedvéért (szuper finom) pizzát, én pedig isteni vargányás rizottót :)
Után még sétáltunk egyet a faluban, a lemenő nap fényében.
Vasárnap délelőtt pedig még hajóztunk egyet a Luganersee-n, azért érdekes volt a tóról is látni a partot, a sok szép színes épületet, templomot, luxusvillát.
Aztán Marcel ment egy utolsó kört a majdani autójával, utána pedig az alagutakon keresztül elindultunk hazafelé.


Nagyon jó hétvége volt, szuper szép helyeken jártunk megint, sok szépet láttunk, feltöltődtünk, de a legjobb az volt, hogy Marcel is nagyon élvezte, olyan jó, hogy már vele is lehet ennyit programozni :)))

1 Kommentar:

Csilli hat gesagt…

Hát most írjam én is, hogy mennyire irigykedem?:) Csodaszép lehetett tényleg minden, és azt hiszem, az időre se panaszkodhattatok:) Gábornak meg nagyon is igaza van, hogy pizzát pizzával, én is azt ettem volna:) Marcel tiszta Milán, Őt se lehet megakadályozni, hogy a 19-20 fokos vizekben pancsoljon, de ha jól emlékszem, anno én is hasonlóan működtem:D Csak mondjuk rossz amikor lila és vacogó szájjal tiltakozik, hogy nem akar kijönni... Tényleg jó, hogy ilyen nagyok már, és lehet velük bárhová menni, ráadásul egyre jobban élvezik Ők is. Ez a Swissminiatur meg tulajdonképp olyan mint a Minimundus nem?? Na ha egyszer véletlen arra járunk, nem hagyjuk ki az biztos:)
Ps.: azért a ferrari előtt remélem lesz egy bömös:D