"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Montag, 13. Juni 2011

Marcel-duma megint

Egész nap papírral és ceruzával rohangálhatnék mögötte, annyi vicceset, frappánsat, találót tud mondani, olyan szövege van, hogy csak na :)

Pár példa :)

Indulunk kirándulni, Marcel nagyon hisztis, mert nem azt a ruhát adtam rá, amit ő akart. A végén már elegem lesz, mondom neki, hogy ha nem fejezi be, akkor itthon marad és csak mi megyünk ketten apával. Erre ő:
"De ha egyedül vagyok itthon, ki kapcsolja be a tévét és hogy nézek mesét??" :)))))

Kicsit köhögött és szerintem kaparhatott a torka, jön ki a szobájából és azt mondja: "valami zümmög a torkomban" :)

Este lefekvés után kijön, Gábor meccset néz, leül mellé és azt mondja: "engem sokkal jobban érdekel a focimeccs mint az alvás" :)))

Megkérdezi, hány óra. Mondom neki, hogy fél 4. Erre ő: "És Apának hány félórája van?" :))

Ülünk az autóban, nem megy rendesen a klima, lehúzom az ablakot, hogy jöjjön be egy kis levegő. Erre ő: "Anya, húzzad fel az ablakot, már kiszellőzött a fejem!" :))

Kedvenc szavaim még: gázhely (azaz gáztűzhely), "serpenyőzik" az étel (azaz forr), továbbra is "fotel" (azaz hotel), "balu" (azaz németül blau, tehát kék - már németül is ismeri a színeket :)

Ma este nehezen akart elaludni, mondom neki, hogy a nyuszija már rég alszik, aludjon most már ő is . Erre kihúzza a nyuszit a takaró alól és azt mondja: "nem alszik, már feltámadt" :))))))

Imádom :)))

Kommentare:

Csilli hat gesagt…

Hát ez az egyik legjobb kor, amikor már beszélnek, és annyit lehet rajtuk röhögni:) Milán is most kezdi, lassan én is foghatom a papírt+ceruzát:) Ő egyenlőre csak a paradicsomot mondja másként, az asszem pamicsodom, de nem volt egyszerű kihámozni, hogy ez az:)

khase hat gesagt…

Csilli, hat igen, neha nehez megallni, hogy ne nevessük ki öket, olyan vicceseket tudnak mondani. Marcel mondjuk sok szot nem mond maskepp, a legtöbbet csak akkor mondja, ha mar szepen ki tudja ejteni :)) de azert neha halandzsazik is rendesen :) mindenesetre en nagyon elvezem, hogy mar igy ki tudja fejezni magat :)))
sok pusszi!