"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Mittwoch, 6. Juli 2011

Pannon Toszkána

Mivel tegnap még mindig nem volt túl jó idő, ezért délután a Bakony felé vettük az irányt, célunk a Döbröntei Szarvaskő vára volt.

Anyukámék nagyon sokat barangolnak a Bakonyban, rengeteg szép helyet fedeztek már fel, Veszprémtől 30-40 percnyi autózással sok várat, várromot, eldugott, de nagyon szépen rendbeszedett kis erdei falvakat, csodás dimbes-dombos pannon tájakat találhatunk és ha hozzáképzeljük a ciprusokat, akkor olyan érzésünk is lehet, mintha Toszkánában járnánk.

A döbröntei Szarvaskő vár(rom) a falu felett magasodó gerincen épült, építési idejét az 1730as évekre jegyzi a krónika. Az alaprajza eléggé szabálytalan, nem nagyon tudtuk beleképzelni, hogyan is állhatott egykor a vár, de még így is impozáns.
A falutól kényelmes út vezet fel, én crocsban mentem és így sem volt probléma és Marcel is végiggyalogolta az utat, szóval nem egy magaslati túra :) A kilátás fentről csodaszép, tiszta időben akár a Schneeberg csúcsait is lehet látni.

A faluban van a jónevű Hasik hotel, aki csendre, békére, nyugalomra, pihenésre és csodás bakonyi tájakon kisebb túrákra vágyik, annak ideális! Egyébként nagyon sok régi házat felújítottak, rendbetettek, megőrízve a régi hangulatot.

Döbröntével szinte összenőve található Ganna nevezetű icipici, egyutcás falucska, de olyan EU-konform szuper mindennel felszerelt játszótere van, hogy csak ámultunk-bámultunk, Svájcban nem találok ilyet :)) Így a várbamászás után Marcel is kitombolhatta magát.Jó kis délután volt, tényleg sok kincset rejt ez a Bakony, de most már örülünk annak, hogy itt a jó idő és letámadhatjuk a Balatont :)))))

Kommentare:

Csilli hat gesagt…

Felvettem a listánkra ezt a helyet én is!:) Vitorlázni meg remélem egyszer elmegyünk együtt!!:) Puszik

Agi hat gesagt…

Nagyon jók a képek. Mint mindig :-) Majd, ha lesz időd, megadnád nekem a program nevét, amivel összerakod őket ilyen szépen egyben? Már nagyon unom, hogy egyesével töltök fel mindent... (márha nem titok) Köszi :-))

khase hat gesagt…

Csilla, vitorlazast megszervezzük, csak ahhoz egy orszagban kellene lennünk :D:D:D:D

Agi, a collage-okat a photoscape-programmal csinalom, ingyen letölthetö es nagyon nagyon egyszerü!! (csak keress ra a guglin es akar meg magyarul is letöltheted :)

Bea hat gesagt…

Többek között a Bakony az egyik kedvencem:) No meg a Balaton:)

Agi hat gesagt…

Köszönöm :)