"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Dienstag, 30. August 2011

Csúszásveszély :)))

Kihasználva még a nyári meleget, múlt héten úgy döntöttünk, hogy a sok hegyes-völgyes kirándulás után jöhet valami vizezős-láblógatós-pancsolós nap is.

Kicsit körbenéztem a neten, hogy hova is lehetne menni, ahol azért meleg a víz és gyerekeknek is van néhány attrakció. Egész Svájcban 2 (azaz kettőőő) aquapark van, nem viszik túlzásba, az biztos....

A mi választásunk a Genfi tó partján, a francia határ közelében, Le Bouveret-ben lévő aquaparkra esett. Az internet alapján nagyon szupernek tűnt, több kinti-benti medence, gyerekrész, hullámzó-sodró medencék, kalózhajók, összekötve a Genfi tóval, strand, úszómedencék és persze rengeteg rengeteg csúszda :)))

Nem csalódtunk!!!! 8 órát töltöttünk el a parkban és az egyetlen negatívum a belépő horribilis ára volt, bár tényleg nagyon sokat nyújt a hely. Kerestünk magunknak egy kis árnyékos füves helyet, ahova a cuccainkat leraktuk, aztán megrohamoztuk a medencéket :)

Van egy nagy kinti gyerek-rész, az internet alapján úgy tűnt, hogy Marcelnek való lesz, aztán végül is inkább nagyobb gyerekek élvezték, hatalmas vár, rengeteg csúszda, alagút és folyamatosan zubog-ömlik lefelé a víz, elég erős vízsugárban. Ráadásul a tetején van egy nagy dézsa, pár percenként megtöltődik vízzel, felborul és az egész várra zúdul :)

Bent a gyerekrészen egy nagy kalózhajó van, kötelekkel, vízágyúkkal és csúszdákkal. Ami Marcelnek nagyon  tetszett, az a nagy sodró medence volt, ahol akár úszva, akár gumiba ülve lehetett sodróni. A hullámzó medence nem jött be neki annyira, tényleg elég nagy hullámokat generáltak, én élveztem volna, de ő azt mondta, nem szereti, ha kivasalja a hullám :))))

És persze voltak a csúszdák!!! Két olyan pálya volt, ahol csónakkal vele is le tudtunk csúszni, hát mit ne mondjak, az összeesés határáig csúsztunk, annyira élveztük :))) Mondjuk a harmadik emeletre fellépcsőzést és sorbanállást kihagytuk volna, állítom, nagyobb izomlázunk volt utána, mint egy hegymászás után :)))) de nem lehetett megunni és a legjobb az volt, hogy Marcellel is lehetett már ilyen "felnőttes" dolgot csinálni, szóval nem csak azért mentünk, hogy neki jó legyen, hanem ő is élvezte azt, ami nekünk is nagy élmény volt :)))
Megfáradva :))


Persze voltak csúszdák, ahol semmi pénzért le nem csúsztam volna, ez volt az egyik:


(ide be kell állni, aztán kinyílik az ember lába alatt a talaj és függőlegesen zuhan vagy 5 métert, hogy aztán egy hurkot téve száguldjon tovább lefelé :))) Hát köszi, ezt most kihagytuk :)

Aztán átmentünk a tó strandjára is, ahol szintén nagyon pozitívan csalódtunk! Homokos-belefutós part, meleg, tiszta víz, kagylók, teljesen tengerpart-feelingje volt az embernek, nagyon nagyon tetszett :) Marcel elbogarászott volna még egy darabig, de inkább mentünk vissza csúszdázni :)
Nagyon szuper nap volt, igazi nyaralós hangulatú és szerintem nem most voltunk ott utoljára :))) Marcel persze 3,5 másodperc alatt elaludt az autóban, egyet harapott a zsemléjéből, de arra nem volt ereje, hogy lenyelje és már szunyált is :)) nem csodálom, minket is kiszívott a víz és a sok csúszdázás, de szuper élmény volt :))) és a nap zárásaként még egy csodaszép naplementét is láttunk a Genfi tónál :)


Még több fotó itt :))

Ja és persze egy videó, amit a csúszdában csináltam :)))


1 Kommentar:

Csilli hat gesagt…

Jaj de szuper lehetett, főleg hogy ilyen kellemes a partrésze!!!! Az a videó meg milyen jóóó:) Mi is akartunk vinni magunkkal kamerát, de ott sajna nem lehetett. Pedig milyen jó visszanézni:) Azért az a meredek csúszda elég durva, én se vállaltam volna be, ha fizetnek sem... Azt is megbántam, hogy egykét elégmeredeken lementem, tényleg utána alig tértem magamhoz. Viszont ezek a nagy úszógumisak tényleg szuperek, nem vered be semmidet. Mi azokon mentünk a legtöbbet, az klassz volt. Nemcsoda, hogy Marcel kidőlt fél pillanat alatt:))