"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Dienstag, 9. August 2011

Még egy utolsó

sokfotós összefoglaló az otthoni egy hónapról, hogy azért ne menjen feledésbe, mi mindent is csináltunk a négy hét alatt a fürdésen és vitorlázáson kívül :))) És hogy lassan elkezdhessek írni az aktuális dolgokról, arról, mi minden történt velünk, mióta visszajöttünk Svájcba és arról, hogy hogyan tovább :)

Egyik hűvösebb napon unokahúgommal és családjával a veszprémi állatkerbe mentünk el, ha már ott lakunk 3 percre tőle és együtt még nem voltunk soha :) Ha nem lett volna három játszótér, egy szuper benti, mindenféle függőhidakkal, csúszdákkal és mászókkal, és két homokos kinti, hintákkal és mászófallal, akkor nem tudom, Marcelt mivel kötöttem volna le :) Az állatokat észre sem vette (kivéve a nyuszit, gondolom azért, mert az a kedvenc alvós állata), nem igazán érdekelték őt. Mondjuk sok ketrecben nem is láttunk semmit, mert nem bújtak elő az állatok, de amik kint voltak, azok is hidegen hagyták. Az állatkert nekem kicsit csalódás volt, persze nem számítottam egy Schönbrunnra, de annyi pénzért valami színvonalasabbra...Igaz, a felső szafari-részen, ami az újabb és ahol többek között a majom-és zsiráfház van, nem voltunk, ott Marcel már volt apukámmal. Egy délelőtti programnak nem volt rossz, de nem valószínű, hogy gyakran fogunk odajárni.
Egy napot Pesten töltöttünk barátainknál, Marcel keresztszüleinél, nagyon jól éreztük magunkat. A gyerekek jól eljátszottak, jól bepalacsintáztak vagy épp szinkronban tejet ittak :) Mi tudtunk egy kicsit beszélgetni, bár nagy világmegváltásokra nem volt idő. Egy esőszünetet kihasználva sétáltunk is egyet a közeli erdőben, ahol egy retro-körhintára is felülhettek a gyerekek :) Aztán este nagy közös pancsolás volt, szó szerint úszott az egész fürdőszoba, alig lehetett leállítani őket :) Az ilyen napok után még inkább sajnálom, hogy ennyire messz lakunk egymástól...Sikerült Amerikában lakó barátnőmmel és gyerkőceivel is találkoznunk, akik szintén júliusban voltak otthon. Belefért egy balatoni fürdés, kis beszélgetés és sok autózás, mivel mind a két fiú autómániás :) sajnos itt is kevés volt az idő, jó lett volna barátnőmmel egy kicsit kettesben dumcsizni, megint egy évre feltöltődni, mert velük hamarabb nem találkozunk :( De olyan jó érzés volt ott folytatni, ahogy egy éve abbahagytuk és azért mivel neten kersztül tartjuk a kapcsolatot és mindent tudunk egymásról, olyan volt, mintha csak pár nappal azelőtt láttuk volna egymást (na jó, a gyerekek persze sokat változtak, de mi semmit :))


Gábor anyukáját is meglátogattuk Pécsen és mivel ő végig dolgozott, míg otthon voltunk, így sajnos neki jutott a legkevesebb Marcelből. Ott is megünnepeltük a szülinapját, volt torta, ajándék és sok hancúrozás.
Esősebb napokon volt még gombfoci-, sakk-tanulás és sok sok társasjáték (erről majd külön poszt is lesz ;)
És persze volt a repülés, ahol felavattuk Marcel új felixes kofferét, amit szépen, nagyfiúsan húzott maga után és sok sok bohóckodás a repülőn :)Hát röviden ez volt 2011. júliusa, ismét sok élménnyel gazdagodtunk, sok minden történt, jól érzetük magunkat, de ahogy mindig, kis hiányérzet is maradt, mert pár helyre jó lett volna még eljutni, pár emberrel még találkozni (bár így is kiutaztuk magunkat, hisz több, mint 6ezer km-t mentünk az egy hónap alatt...).

Kommentare:

Magdaléha hat gesagt…

Az állatkerti látogatás kapcsán csak azt tudom neked mondani, hogy amikor először mentünk bp-ibe /horror összeg/, Petit és Julcsát kizárólag a galambok kergetése érdekelte, a játszótér valamint az állatsimogató. Ezzel az erővel bekérezkedhettünk volna ingyen az anyósom szomszédjához is :-D

Szitya hat gesagt…

Hát, szép kis programkavalkád!!!
Nekem a sümegi várról szóló bejegyzésed volt az utolsó lökés: ha nem lesz hőség (márpedig úgy sejlik, nem lesz), a héten elmegyünk oda!
Nagyon kíváncsi vagyok a "hogyan tovább" részre!!!
Üdv,
Szilvi

Anonym hat gesagt…

Szia Orsi!
Nálunk a különféle memóriajátékok jöttek be, de a Fekete Péter, a ne nevess korán!, a dominó, és a gazdálkodj okosan!is népszerű volt.(bár ehhez Marcel még kicsi).Nagyobb korban pedig a kártyafélék és a táblás römi vált be.
Andi Sárosdról