"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Freitag, 30. September 2011

Csiga

Múlt héten ismert okok miatt elmaradt az ovikezdés, de mivel Marcel már tényleg teljesen jól van (hála istennek), így gondoltuk, nem halogatjuk megint tovább.
Ma délelőtt mentünk el egy egy órás megbeszélésre, a csoportjának a vezető óvónénije és az az óvónéni volt ott, aki majd a legtöbbet figyel rá a beszok(tat)ásnál. Mivel legtöbbször csak 6-8 gyerek van, viszont 4 óvónéni, így tényleg sok idő jut egy-egy gyerekre. Most ráadásul ősziszünet van, így sok gyerek hiányzott is, olyan érzésem volt, mintha több óvónéni lenne, mint gyerek :))))

Megbeszéltük a legfontosabb dolgokat, mit kell vinni (szinte semmit, csak váltóruhát, egyébként mindent ők adnak), mi a napi "menetrend" és hogy fog zajlani az egész beszoktatás. Jövő héten kezdjük, akkor szerda-csütörtök-péntek megyünk majd, nem is bánom, hogy a beszoktatás alatt rendszeresebben lesz az ovi, így talán Marcel is könnyebben megszokja majd. Bár a baleset óta megint nagyon anyás (mondjuk mindig is az volt :), de most tényleg extrém, máskor pl. anyukámat mindenben el szokta fogadni, most őt sem, persze megértem, mindazok után, amin keresztül ment :((( szóval nem a legszerencsésebb az időzítés, de tovább halogatni sincs szerintem értelme.
Biztos nem lesz egyszerű Marcelnek, nem is áltatom magam, hogy második nap vidáman és nevetve marad majd ott, de talán ha a nyelvet valamennyire megérti, akkor már könnyebb lesz :) Mindenesetre az óvónők nagyon kedvesek, szimpatikusak, tetszik az egész hozzáállás és tényleg úgy gondolom, jó kezekben lesz ott Marcel (bár egy kicsit még mindig "gyerekmegőrző" érzésem van, talán ha gyakrabban megy majd, akkor más lesz :)

Ja és csiga lett a jele, nagy választási lehetőség nem volt, kisegér lett volna a másik, ami még megmaradt, de ezt talán jobban le is tudja majd rajzolni :)))

És ha már lúd, legyen kövér, fodrászhoz is elvittük, múltkor annyira tiltakozott, hogy nem tudtam levágatni a haját, de most jött Gábor is és jutalmul még egy számológépet is kilátásba helyeztünk neki, így végre megint rövid lett a frizurája :) (de oda kellett állnom elé, mert azt mondta, nem szeret belenézni a tükörbe :((((

Egyébként tegnap már kesudiót, mazsolát és zsemlét evett és pohárból itta a tejet!!!!!!!! Én alig tudtam nézni, szinte nekem fájt, ahogy elképzeltem, de ő csak rágcsált tovább!! Hihetetlen :)))))

Kommentare:

Anonym hat gesagt…

hű, akkor izgalmas hetetek lesz! jövő héten ott leszel még vele te is, vagy egyre hosszabb időre otthagyhatod már?

mégiscsak kisegér lett volna a jobb jel, ha iylen ügyeesen rágcsál! :)
berry

khase hat gesagt…

Berry, a terv az, hogy szerdan együtt vagyunk ott, csüt-penteken meg mar marad vmennyit egyedül, vegül is tenyleg lesz egy ovoneni, aki szinte csak vele foglalkozik majd, talan igy könnyebb lesz. persze a nyelv miatt meg nehezebb, hat majd meglatjuk.
Egyebkent az eger inkabb olyan patkany-kinezetü volt, kifejezetten csunya, azert maradt a csiga :))))

Anonym hat gesagt…

http://13dfgsdfg57.com/

Anonym hat gesagt…

Hi, guantanamera121212