"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Montag, 12. September 2011

Megérte

Marcel megint nagyot nőtt az elmúlt hónapokban, így esedékes volt egy új autósülés valamint az egész őszi ruha- és cipőtárának lecserélése. Mivel Németország eleve sokkal olcsóbb, amihez hozzájön az erős frank és a határon visszaigényelhető 19% áfa, így nem volt kérdéses, hogy hova is megyünk shoppingolni :)

Már péntek délután elindultunk Basel felé, a határ másik oldalán lévő városka, Weil am Rhein volt az első úticél, az internet alapján ott találtunk egy nagyobb bevásárlóközpontot és olyan üzletet, ahol autósülések is vannak. A felhozataltól nem voltunk elájulva, eléggé ki voltak fosztva a boltok, üres polcok mindenhol, de az árcédulákból ítélve már így is látszott, mennyivel olcsóbb minden, mint Svájcban.
Bár igazából nem lepett meg minket, hogy ennyire ki vannak fosztva a boltok, hetek óta semmivel nem foglalkoznak jobban, mint a svájci bevásárlóturizmussal...Persze Németországban a határ mellett élők nem örülnek nagyon neki, egyrészt azért, mert elfogynak a készletek, másrészt pedig sok időbe telik, amig kitöltik a pénztárnál az áfavisszaigénylő-papírt és ez több sorbanállást is igényel.

Mivel nagyon meleg volt, gondoltuk, inkább elmegyünk a hotelbe, amit Badenweilerben foglaltunk, egy nagyon hangulatos kisvárosban a Feketeerdőben :) Egy kiülősben vacsiztunk egy szál pólóban, olyan volt, mint egy nyári este :)

Az éjszaka (ismét) kevés alvással telt, Marcel egyébként is nagyon nyugtalanul alszik, most addig fészkelődött, amig arccal lefelé leesett a nagyágyról, igaz, fel sem ébredt, csak annyit mondott, hogy "jaj", mikor felnyaláboltam és aludt tovább :))

Szombaton Freiburgot céloztuk meg, kiválasztva szerintem a nyár legmelegebb napját.... 33 fok volt árnyékban, mi pedig ahelyett, hogy valamelyik strandon lubickoltunk volna, vonszoltuk magunkat egyik bolttól a másikig, míg végre a negyedik bababoltban találtunk szuper áron olyan autósülést, amit szerettünk volna. Ezenkívül sikerült Marcelnek rengeteg ruhát vennem, de mikor megpedzegettem a fiúknak, hogy még cipők is kellenének, akkor kivágódtak a biztosítékok, a pasik kiakadtak a shoppingolás miatt, én pedig a pasik miatt :D:D:D:D úgyhogy az már biztos, hogy legközelebb egyedül megyek :)))))))

Hazafelé Marcel már fel is avatta az új ülést, hááát szerintem pont abban a magasságban van, hogy a régi már nem, az új meg még nem tökéletes, az biztos, hogy aludni sokkal kényelmetlenebb, mert hát ugye nem lehet dönteni. De egyébként nagyon tetszik neki és nagyon büszkén ült benne :))Mindenesetre megérte nagyon elmenni, megkaptuk, amit szerettünk volna, nagyon jó áron (kb. fele annyiért, mint itt), ráadásnak isteni finom barnakenyereket vettünk és a fülemnek is zeneszó volt az igazi német beszéd, amit mindenhol megértettem :)))

Kommentare:

Csilli hat gesagt…

Orsikám, mekkora is Marcel pontosan?? És mivel eteted, hogy ekkora?? Tudni akarom a titkot, hátha Milánnál is hatásos:)) A képek alapján, már tippelni sem merek...:D Az biztos, hogy látványosan megnyúlt:)
pusszantás, szép hetet nektek:)

khase hat gesagt…

CSilla, kb. 105 cm :))) szinte havonta nö egy cm-t :)) az oviban is 4evesnek neztek :) viszont az evese katasztrofa, nagyon keveset eszik, mondjuk hizni nem is hizik igazan, csak nyulik :) na jo, akkor bevallom töredelmesen, hogy sodrofaval nyujtom neha D:D:D:D:D
Azert szerintem Levi sem lesz majd kicsi es Milan is beindul majd egyszer :))) bar azert Ti sem vagytok oriasok :)))
Sok puszi Nektek is!!

Csilli hat gesagt…

Tudtam én, hogy valami ilyesmi lehet:))) De ígérem, nem szólok a gyámügynek:)))) Hát igen, mennyire mások, míg Milán szinte zabált kint, alig nőtt valamicskét, és csak fél kilót hízott... Genetika tuti, de majdcsak megnő, elvégre Sanyi is 180 magas. Túlnőni viszont úgy néz ki, nem fogja:D

Jaj és már olyan rég akarom kérni, hogy ha lesz egy kis időd, írd át légyszi a linklistádban a blog nevét Milán és Levi-re!:) a Malacos már eléggé elavult...:D Nameg ketten vannak ugye;)
pusszantás

Ági meg az angyalai hat gesagt…

Jó fejek vagytok és rátok vall,hogy összekötitek a shoppingolást egy kis kirándulással, pihenéssel.
Remek képek, amin az a hangulatos utcarészlet a templommal látszik teljesen rabul ejtett, most rögtön elrepülnék oda ha szárnyam lenne.
Ági

khase hat gesagt…

Agi, mi mar csak ilyenek vagyunk :))) de egy-masfél nap alatt is annyira fel lehet töltödni (persze most a shopping aztan le is szivta az összeset:)), de alapjaban elvezzük ezeket a hetvegi kikapcsolodasokat :) A Feketeerdö egyebkent is csodaszep, mas, mint a mi környekünk, nincsenek 4ezres hegyek, de vannak dombok, soksok zöld es hangulatos falvak. Az a kis kiülös engem Grinzingre (Becs) emlekeztetett nagyon, talan azert is fogott meg a hangulata meg jobban :))) De vegül nem ott ettünk, mert az egy "heuriger" volt, azaz olyan hely, ahol csak bort szolgalnak fel es Gabor nagyon fehersört szeretett volna inni :)))

Zsofi hat gesagt…

Szia!
meg uj blogolvasod vagyok, de nagyon tetszik a blogod, sok otletet meritek belole en is.
Csaladunk Bern kozelebe a nyaron koltozott ki, es most felterkepezem a terepet, mert a kilenc honapos kislanykam igen gyorsan no... Esetleg meg tudod irni nekem azokat a helyeket, ahol ti is vasaroltok? Koszi szepen! PHZS