"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Freitag, 21. Oktober 2011

Dícshimnuszok :)))

Marcel két napot volt a héten oviban és csak dícsérni tudom :))))

Szerdán kettőig maradt és az volt az első nap, hogy ebéd után el is aludt!!!! Azért ahhoz képest, hogy itthon szinte soha nem alszik és még csak 4 napot járt előtte oviba, szerintem nagyon nagy dolog! Ráadásul Nicole, a beszoktató óvónénije a héten szabadságon volt, de ebből látszik, hogy a többieket is megkedvelte és elfogadja Marcel.

Tegnap aztán egész nap ott volt, 4re mentem érte, mikor beléptem, épp magyarázott valamit lelkesen :))) Az óvónéni szerint nagyon jó napja volt, a legtöbb "rituálét" már ismeri, mindent szépen együtt csinál, mindenben részt vesz, elég jól eszik (minden ebédhez van friss saláta, arra azt mondta, hogy majd akkor eszi meg, ha felnőtt lesz :))), ebéd után levetkőzik és irány a matrac :) tegnap is jól aludt, aztán itthon mesélte, hogy alvás előtt az óvónéni énekelt nekik és majd vegyük meg a szöveget, hogy én is tudjam neki itthon énekelni, mert olyan szép volt :)))
Délután a kertben voltak, ott is jól érzete magát, a többi kisgyerek is mindenbe bevonja, óvónénik szerint szépen "befogadták", szeretik és nem gond, hogy nem értik meg egymást. Marcel nagyon sokat beszél, mesél, kommunikál, nem tudom, hogy előbb tanul-e meg majd németül (vagyis schwitzerdütschül) vagy az ovisok tanulnak meg majd tőle magyarul :)))) Jókedvűen és vidámam jött haza, teljesen fel volt dobva :)

Itthon is sokat mesél, beszél az oviról, most épp duplós ovit épit, a nyuszijait pedig elnevezte Nicole-nak és Milena-nak (még mindig ez a kislány a kedvence :)))). Tegnap este pedig mikor mondtam, hogy menjünk fürdeni, akkor rám nézett és huncut mosollyal azt mondta: "NEIN" :))) szóval a legfontosabb szót már megtanulta :)))))

Úgyhogy eddig minden nagyon pozitív, minden képzeletemet és "elvárásomat" felülmúlta, azt hiszem, tényleg szeret ott lenni, szereti az óvónéniket, a helyet és a gyerekeket is (bár azért reggelente a lelkesedése még hagy némi kivánnivalót maga után :). Nagyon örülök, hogy ilyen jól érzi ott magát, így azért nekem is könnyebb az elválás :) Jövő héttől aztán beáll a rend, egyelőre szerda-péntek lesz az ovis nap, kedden torna, csütörtökön pedig úszás :)

(Az alvásáról viszont nem tudok dícshimnuszokat irni, pár hete megint brutál rossz éjszakáink vannak, persze sok minden volt az utóbbi időben, de lassan megint zombinak érzem magam....de erről majd máskor...).

1 Kommentar:

Agi hat gesagt…

Nagyon ügyes Marcel! Gratulálunk a fiatalúrnak :-) és sok sikert kivánunk a (magyar) tanitásához :-)))