"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Donnerstag, 13. Oktober 2011

Szabad délelőtt

Nem fogok Marcel minden egyes ovis napjáról posztot írni, de most még annyira az elején vagyunk, hogy megérdemli :)

Reggel azért rendesen húzta az időt, mindenfélét kitalált, de aztán szépen el tudtunk indulni az oviba. Nicole már várta, na akkor kicsit sírásra görbült a szája, biztos voltam benne, hogy elkezd sírni. De nem így történt, megígértette velem, hogy csak egyetlenegy dolgot intézek el, nem kettőt, nem hármat és megyek vissza érte, aztán elköszöntünk és jöttem. Az ablakból még integetett, de egyáltalán nem sírt :) Úgy beszéltük meg, hogy megpróbáljuk, hogy ott ebédel, ha nem működne, akkor telefonálnak.

Én nekiugrottam kitakarítani a lakást és rá kellett jönnöm, milyen hatékony vagyok, ha csak egy valamire kell koncentrálnom :) Gábor ma itthonról dolgozik, nagyon furcsa volt, hogy mind a ketten itthon voltunk, Marcel viszont nem :) Azért a mobilom ott volt mindig a zsebemben, de nem hívtak :)

Negyed egyre mentem érte, a többi gyerek alváshoz készülődött, ő még játszott és lelkesen magyarázta Nicolnak, hogy "anya autóval ment haza" :) Mikor észrevett, nagy boldogan szaladt hozzám, jóóóó érzés volt :)))))
Nicole elmesélte, hogy szuper ügyes volt, egyáltalán nem sirt, szépen játszott (főleg még egyedül, de ez annak is betudható, hogy nem érti a nyelvet), ebédelt a többiekkel, utána fogat is mostak, sőt kétszer pisilni is volt, egyszerűen megfogta Nicole kezét és kihúzta a wcre :))))

A két másik óvónénivel is jól elvan, azt hiszem, tényleg jól érzi magát. Nicole mondta, hogy szinte folyamatosan kommunikált, beszélt, mesélt, persze magyarul, Nicole meg nagyokat bólogatott és mondogatta, hogy "ja, ja" :)))) De Nicole szerint (és szerintem is) nagyon jó jel, hogy nem fordul magába, hanem beszél, egyre jobban kinyílik, még ha nem is értik, amit mond :) És mindezt 3 ovis nap után!!!!

Mielőtt eljöttünk, még mondta Nicole-nak, hogy "holnap is jövök", integetett és jöhettünk haza :) Nem látom rajta, hogy "megtört" lenne vagy rossz kedvű, azt hiszem, tényleg megérett rá, hogy ovis legyen :))) Holnap megpróbálkozunk azzal, hogy ebéd után ott alszik, bár nem nagyon hiszem, de ki tudja, azért sokkal jobban lefárad így délelőtt, mint mikor csak velem van itthon :)

Szóval továbbra is nagyon ügyes, én meg lassan elkezdem tervezgetni, mit is kezdek majd azzal a tengersok másfél nap szabadidőmmel :))))))

Kommentare:

Anonym hat gesagt…

De kis ügyes! Tessék nyugodtan beszámolni a többi ovis napról is!
Puszi,Lalumami

Anonym hat gesagt…

nagyon ügyi!!! ez nagy szó ám, hogy nem sir, és még kommunikál is!!!

a másfél nap meg NAGYON SOK hetente, majd meglátod! Jó neked... :)
berry

Csilli hat gesagt…

szuper!! nagyon ügyes!! sok puszi neki is, meg neked, de aztán beosztani ám rendesen azt a másfél napot:D
a havas hegyes képekkel jól megdobogtattad a szívem, ilyenkor azonnal kezdem nézegetni a síutakat:))

khase hat gesagt…

Marti, majd beszamolok ;:)

Berry, azert nem altatom magam, hogy nem fog soha többet sirni, ma reggel pl. sirdogalt egy kicsit, de az, hogy kettöig ott volt mar es mesel sokat az ovirol, jo jel :)
Masfel nap nem keves, csak nehez összehozni pl. a tanfolyamokkal, amiket kineztem magamnak.... de majd biztos kialakul a menetrend.

Csilli, tudom, hogy Te hoimado vagy, nem jöttök telen errefele? megszerevezem Nektek :) Sok pusssz Nektek is es szep 7veget!!