"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Dienstag, 29. November 2011

Elrohant

az idő, gyorsan elillant ez az öt nap és anyukámék már Zürich felé robognak :((((

Nagyon jó volt velük találkozni, szerencsére semmi baleset nem történt, viszont nagyon sok program volt, csodás, napsütéses idő hozzá, de a legjobb az volt, hogy együtt voltunk, nagyokat beszélgettünk és együtt tudtuk meggyújtani az első gyertyát az adventi koszorún. Marcel is nagyon örült a nagyszülőknek, persze mire összemelegedtek, addigra már vége is volt a villámlátogatásnak, de már csak négy hét és megyünk haza :)))

Két olyan program volt, amiről mindenképp szeretnék hosszabban írni :)

Kinéztük az interneten, hogy hol nyíltak meg adventi vásárok, kettőt találtunk, Baselben (ami nagyon hangulatos, de odáig nem akartunk autózni) és Brienzben, ami annyira nincs messze és eddig még mi sem voltunk ott.

A Brienzersee a Thunersee "párja", nagyon régen egy tó volt a kettő, de évezredek alatt a hegyekből lejött törmelék feltöltött egy földnyelvet, kettéválasztva ezzel a tavat. A földnyelven van Interlaken (innen ered a neve is), a két tavat pedig az Aare folyó köti össze.

Brienz a Brienzersee északkeleti partján fekszik, egy nagyon hangulatos kis városka. Az adventi vására pedig minden várakozásunkat felülmúlta!!! Az egész város csodásan ki volt díszítve, a kis fa bódékban helyi specialitásokat kínáltak, rengeteg fafaragott díszt, gyertyatartót, saját szövésű sapikat, pulcsikat, isteni finom sajtos (raclette-es) kenyeret és forraltbort :) Egyáltalán nem volt "csili-vili", talán ettől volt még nagyobb hangulata, elképzeltük, hogy 50-60 évvel ezelőtt is így nézhetett ki :)) Voltak zenészek, kisvonat, kis gőztraktor kocsikkal, körhinta, sőt még mikulással is találkoztunk :))) Közben meseszép naplementét is láttunk, ami megkoronázta a napot.

Tegnap pedig Bernbe mentünk, november negyedik hétfőjén van ugyanis az "évi rendes" hagymavásár, a Ziebelemärit. Tavaly is voltunk Marcellel, akkor ebben a posztban írtam róla :)
Most délelőtt mentünk, gondoltam, hogy talán kevesebben vannak, mint délután és jobban körbe tudunk nézelődni.... hát tévedtem :))) Ekkora tömeget itt még nem láttam, csak úgy hömpölygött a nép a sétálóutcákon, a standokhoz szinte nem lehetett hozzáférni. Egy darabig mi is sodródtunk a tömeggel, vettünk hagyományos szines "nyakláncot" és persze a konfetti sem maradhatott el, ugyanis a hagymavásárhoz hozzá tartozik a konfettidobálás (hogy hogyan passzol össze a kettő, nem tudom, de biztos van rá valami magyarázat :)))). Marcel is nagy lelkesen szórta, őt is szórták, itthon még a gatyájából is konfetti hullott :))) Nagyon hangulatos, de tényleg olyan nagy tömeg volt, hogy egy idő után fel kellett vennem Marcelt a nyakamba, ha nem akartam, hogy eltiporják. Anyukáméknak nagy élmény volt, de én azt hiszem, jövőre kihagyom (vagy Marcel nélkül megyek :))))
Advent első vasárnapjára elkészült az isler is (megint sikerült "elvéteni" és isteni finom lett), hozzá anyukám készítette házi pralinékat ettünk, Bach Karácsonyi Oratóriumját hallgattuk (amit Marcel végigtáncolt :))), égett a gyertya, előkerült a dobozból a betlehem, a fények, az adventi díszek és melegség járta át a szívünket :) Jó volt együtt lenni :))Meghitt, békés adventi időszakot kívánok Mindenkinek!!!!

Kommentare:

Csilli hat gesagt…

Jó volt olvasni, milyen klasszul teltek a napjaitok, és hát annyira gyönyörűek a képek megint!!:) Ma mutattam anyunak is, nem győztük csodálni:)
5 nap sajnos mindig gyorsan eltelik, de szerencsére a 4 hét is, úgyhogy mindjárt jöttök is haza!!:) Jó lenne talizni, ha beférünk az időtökbe;)
puszik, szép hetet Nektek is!:)

khase hat gesagt…

Tenyleg szuper volt, hogy itt voltak anyukamek es azert igy kibirhato karacsonyig :))) az idövel is szerencsenk volt, mar le sem merem irni, milyen csodaszep napsütes van minden nap, hallva, hogy otthon meg köd, szürkeseg es hideg :) Egyebkent mar többször el is kellett tolni a siszezon kezdetet, semmi ho nincs, a hegyekben sem, rügyeznek a fak, de lehet, hogy lesz meg ennek böjtje :)))
Januar elejen mindenkepp jo lenne talalkozni, majd megirom pontosan, mikor leszünk otthon :))))