"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Montag, 5. Dezember 2011

Advent - második felvonás

A második adventi hétvégénk is jól telt, bár a napsütésnek vége lett és lassan de biztosan megjön a tél is, de programunk így is volt :)

Szombaton Interlakenben mentünk, hallottuk, hogy ott is híres és szép az adventi vásár (érdekes, a legtöbb helyen itt Svájcban nem karácsonyi vásárnak hívják és nem is több héten keresztül tartanak ezek a vásárok, hanem a nagyobb városok kivételével mindig csak egy-egy hétvégére korlátozódnak). Ez sokkal nagyobb volt, mint amit múlt héten láttunk Brienzben, 200 kiállító volt. És amig Brienzben egyetlen egy helyen sem árultak "bóvlit" made in China, itt azért akadt olyan sátor is, ahol ugattak és táncoltak a rémes műanyag kutyák és egyéb játékok. De azért a legtöbb helyen szép dolgokat árultak (horribilis árért - igaz Interlaken soha nem az olcsóságáról volt híres :).

Volt egy hatalmas terepasztal, 3-4 nagy vonat mindig ment rajta körbe, Marcelnek ez tetszett a legjobban, ha rajta múlna, még mindig ott állnánk :)) Annyira elvarázsolják a vonatok, a legapróbb részletekig mindent megfigyel azokkal a hatalmas szemeivel, amik csak úgy csillognak a csodálkozástól :)

Persze itt is találkoztunk a mikulással (most már nem félt tőle annyira Marcel, mint Brienzben, már rá mert nézni és az ajándékot is elvette tőle, közben pedig megállapította, hogy ha ilyen gyorsan eljutott egyik városból a másikba a mikulás, akkor biztos, hogy BMW-je van :D:D:D:D), megint volt körhinta és raclette-sajtos kenyér is:) Meg tömegnyomor is, úgyhogy az a 2,5 óra pont elég is volt, amit ott töltöttünk.

Tegnap pedig új magyar-svájci-újzélandi barátaink voltak nálunk, meggyújtottuk a második gyertyát az adventi koszorún, mézeskalácsot sütöttünk (tudjátok, a jóóóól bevált régi recept szerint és megint elvétettem, annyira finom és már most puha :)), forralt bort iszogattunk, beszélgettünk, társasoztunk, jó kis hangulatban zártuk a hetet.

1 Kommentar:

Csilli hat gesagt…

Ezek a mai gyerekek:)))) Hol van már a rénszarvas szán...:))
Nem is kérdéses, Marcelnek mi lesz az első autója:))
Orsikám, szólhatnál Holle anyónak, hogy ide is szórjon a fehérségből!!:)