"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Montag, 19. Dezember 2011

Heti egypercesek

Ezt a posztot igazából tegnap szerettem volna feltenni, csak közbejött a baleset :( Az autónk a szervízben, ha minden klappol (vétkes biztosítója vállalja és fizeti a költségeket, vannak alkatrészek, megszárad a festék, etc), akkor van esély arra, hogy péntek délutánra készen legyen az autó.... Szerdán tudják megmondani, úgyhogy addig még bizonytalan minden... És ha péntek délutánra készen is van, akkor sem tudom, hogy lenne a legjobb, péntek éjjel vagy szombaton menni??? Ha nem lesz kész, akkor vagy bérelünk autót vagy megyünk repülővel, és bátyám is felajánlotta, hogy eljön értünk, szóval valahogy csak hazajutunk Szentestére :))) De nem is mi lennénk, ha nem a legeslegutolsó pillanatban dőlne el már megint minden :))

Azért múlt héten sem unatkoztunk, pár szösszenet az elmúlt napokból, csak hogy nyoma maradjon ezeknek is :))

1. A közeli bevásárlóközpontban egy igazán hangulatos téli mesevilágot rendeztek be, fenyőfákkal, műhavas dombokkal, fényekkel, erdei állatokkal, befagyott tavacskával és közte - mert hogy Svájcban vagyunk :) - körbe-körben megy egy kisvonat. A mozdonyvezető már ismer minket, Marcel annyira szereti ott lenni, hogy megszámolni sem tudom, hányszor vonatozott már. Szerencsére - és meglepő módon, mert hogy Svájcban egyébként mindenért fizetni kell - ingyenes, így tényleg annyit mehet, amig meg nem unja (vagy a mozdonyvezető el nem kezd rosszalló pillantásokat vetni ránk, hogy ugyan már, hadd üljön végre más gyerek is a vonatba :))2. Szerdán Gábor autóval ment dolgozni, este aztán még egy céges vacsorára volt meghívása, ahonnan majdnem elkésett, ugyanis valaki befékezett előtte, ő még meg tudott állni, de a kettővel mögötte menő már nem, és rátolta a mi autónkra a közöttük lévő autót... A két másik autóban elég sok kár keletkezett, szerencsére a miénk megúszta és Gábornak sem lett semmi baja, azon kívül, hogy egy órát álldogált és szétfagyott a hidegben, míg felvették a jegyzőkönyvet. Most nagyon nem hiányozna egy szervíz, remélem, már nem történik semmi addig, mig megyünk haza. (hát igen, ezt szombat este írtam......lehet, hogy nem kellett volna....).

3. Egyik délben megyünk át a bevásárlóközpontba ebédelni, békésen állok sorban kajáért, mikor nevetve odajön hozzám egy idősebb nő és elkezd matatni a nyakamnál, a kapucnimban. Nem tudtam mire vélni, míg elő nem húz egy vállfát "belőlem" :)))) Sikerült ugyanis úgy elindulnom otthonról, hogy nem vettem észre, hogy a kabátban bent maradt az akasztófa :D:D:D:D:D Hát mit ne mondjak, nem mertem nagyon körbenézni, hogy hány ember röhögi halálra magát rajtam, de elég sokan voltak :)))) Hülyülök, ez van :)))

4. Nagy orkánszéllel megjött a hideg és a hó, igaz, még csak a hegyekben, de Marcel végre hógolyózhatott, trappolhatott kedvére a hóban, már nagyon várta :)) Én annyira nem, nekem még mindig túl hideg, majd ha egyszer valaki kitalálja a meleg havat, akkor talán jobban meg tudok vele barátkozni :) Szépnek szép, de inkább csak bentről a meleg szobából szeretem nézni :))


5. Írtam már többször is, hogy Marcel vonatmániás :)) Nemrég sikerült ebayen a már meglévő készlethez egy hatalmas kosárnyi sínt, váltót, hidakat és egyéb kellékeket beszereznem, nagyon baráti áron, így most már az egész lakásban mindenhol futnak a sínek :))) Még szerencse, hogy ekkora a nappalink, így tényleg szuper pályákat lehet építeni, néha még engem is elkap a hév, és fél napokat görnyedek a földön, hogy minél izgalmasabb sineket építsek :) Viszont innentől kezdve sín-stop van, most már tényleg több mint elég, ami van itthon :))6. Szombat délelőtt megint itt volt barátnőm kislánya, aki annyi idős, mint Marcel és egy oviba járnak. Mielőtt teljesen szétszedték volna a lakást, játszótereztünk egyet a szállingózó hóban és jeges hidegben, jól lefáradtak a gyerkőcök. Marcel mostanában egyre jobban szereti, ha van nálunk valaki (olyan, akit már ismer :), ha van társasága, úgyhogy ezért is várom már nagyon, hogy otthon legyünk, hogy tudjon unokatesókkal, barátokkal találkozni. Mondjuk rendesen be vannak már táblázva a napok, szóval lehet, hogy a végére majd besokall egy kicsit, de az elején élvezni fogja, az biztos :))7. Voltam dokinál a nyakam miatt, mert még mindig nem százasan mozog és van ott egy csomó, ami azért idegesített egy kicsit. Doki szerint a két dolog nem függ össze, szerinte az a csomó valami más, mert ahogy kitapogatta, úgy érezte, hogy valamilyen folyadékkal töltött, a bőr felszíne alatt lévő, elmozgatható csomó, amit most figyelni kell és ha januárban nagyobb lenne, akkor ki kell venni... hát remélem, nem lesz, mert nem szeretném, ha felvágnák a nyakamat.... bár akkor rögtön bele lehetne akasztani a vállfát :D:D:D:D

8. És hogy szép emlék is maradjon a negyedik adventről, megtartottuk évadnyitó szánkózásunkat :) Adelbodenbe mentünk (persze inkább maradtunk volna a seggünkön, akkor most nem kellene azon agyalni és izgulni, mi lesz az autóval és a hazaúttal....), ahol legalább 30-40 cm hó esett :) Csodaszép volt, ezt a fajta telet azért szeretem, mikor ropog a lábunk alatt a puha friss hó és minden csupa fehér :) Viszont úgy néz ki, hogy Marcel az én fagyosságomat örökölte, bár szánkózás közben nem szólt, de jeges hideg volt keze-lába, mikor beültünk az autóba, úgyhogy még ki kell találni, hogy milyen öltözéket adjak rá, hogy ő is élvezze a téli kintléteket :)
A héten lesz még két ovis nap, pár ajándékvétel és csomagolás, néhány baráti találkozás és sütisütés és persze drukkolás, hogy rendben és időben hazaérjünk :))) (annál is inkább, mert Marcelnek az ÖSSSZES karácsonyi ajándékát otthonra rendeltem :)))

1 Kommentar:

Csilli hat gesagt…

Óóóó azok a havas képek... csodaklassz, úgy szeretnék már itthonra én is. Pedig azt ígérték lesz, de egyelőre sehol egy nyamvadt pehely.
Na az a fogasos sztori meg nagggyon tetszett, jót röhögtem, mintha rólam írtál volna. Olyan ciki az ilyen, pedig hát emberek vagyunk, bárkivel előfordulhat:)) Én legutoljára fehércimkés magassarkúban plázáztam, biztos összesúgtak páran, hogy milyen gáz ez a nő:))) Mind1, úgyse látnak többet:D
Azért drukkolok, hogy ne akaszthasd a nyakadba a vállfát, remélem nem kell felvágni amiatt a hülye csomó miatt!!
A kocsi miatt szintén csuriban az ujjaim, eléggé szűkös lesz az idő, de valahogy csak hazajuttok karira:)
Puszi Nektek, és mégmég havas fotókat!!!:)