"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Samstag, 10. Dezember 2011

Jódolgok

Számolni a napokat vissza karácsonyig, vagyis inkább addig, míg megyünk haza és találkozhatunk nagyszülőkkel, barátokkal, ismerősökkel. Mézeskalácsot és vaníliás kiflit sütni, közben karácsonyi dalokat hallgatni. Marcelt reggel oviba vinni és utána nyugiban meginni egy kávét és egyedül bevásárolni (takarítani, mosni, vasalni, sütni, főzni, lakást díszíteni, kedvenc zenémet hallgatni). Marcelért oviba menni, megint magamhoz ölelni és utána együtt a karácsonyi vásárban sétálni (játszani, lakást díszíteni, sütni, kedvenc zenéjét hallgatni, vele együtt táncolni). Meggyújtani a gyertyákat és mécseseket, felkapcsolni a fényeket. Kinézni az ablakon és csodálni, ahogy a nap megsüti a havas hegycsúcsokat. Karácsonyi ajándékokat készíteni. Régi fotókat nézegetni, válogatni és hálát adni, hogy ennyi csodaszép helyre eljuthattunk, ennyi csodát láthattunk. Interneten vásárolni, megspórolva ezzel rengeteg időt, energiát és tömeget. Segíteni egy barátnak és vigyázni a kislányára, amig neki dolgoznia kell. Barátokat várni. Készülni a fondue-vacsira és a forralt borra. Örülni Marcel örömének, mikor reggel szalad az adventi kalendáriumhoz és boldogan mutatja, aznap milyen kis apróságot tett be neki az angyalka. Mesélni neki a télapóról, az angyalokról, a karácsonyról. 5 órát egyben aludni. Este fürdés után összebújni és a világ nagy dolgairól beszélgetni. Elolvadni, amikor azt mondja: "Anyócám, én annnnnnnyira szeretlek!". Nézni, csodálni ahogy alszik, hallgatni a szuszogását és beszivni az illatát. Terveket szőni. Álmodozni. Szeretni és szeretve lenni.


(mindez egy fokkal jobb lenne, ha nem feküdtem volna el két napja a vállamat, úgy, hogy csak derékból tudok fordulni, mint egy robot, se hajolni, se jobbra-balra nézni, de csak elmúlik valamikor...)

Kommentare:

Szitya hat gesagt…

Az is egy nagyon jó dolog, hogy ilyeneket olvashatunk! :-)
(u.i.: De ugye a kép csak illusztráció, és nincs ilyen pofátlanul gyönyörű idő ilyen gyönyörű hóval valahol a közeletekben?!?! Mert akkor lehet, hogy nem jó dologként irigykedek egy picit! :-) )

Csilli hat gesagt…

A legklasszabb dolgok ezek!! Bárcsak nekem is megérkezne már az a karácsonyi hangulat... Ilyenkor mindig lázban égek, de most valahogy nem. Talán az enyhe idő az oka, vagy nem is tudom. Mondjuk a szeretettel nincs probléma:))) Ja és csütörtökön este 6-tól egyedül voltam, Sanyi reggel németbe ment, úgyhogy pattintottam a fiúkat.:D Hát nagyon klassz volt megint kicsit magányosnak lenni, feltöltött:))
Orsikám küldd a havat most mát tényleg jó???:))
pusszantás, és szép karácsonyváró napokat:)

khase hat gesagt…

Szilvi, a hegyekben mar van valamennyi ho, de nagyon keves, ez a kep 2007ben keszült Deltirolban :) csak ugy passzolt a poszt vegere :))

CSilli, nalunk most epp az esö esik a 10 fokban, nagyon meleg van decemberhez kepest, tavaly ilyekor mar csupa ho volt minden, most elvetve a hegyek teteje havas, de most mar azt mondom, tartson ki az idö 23-ig es csak 24-en kezdjen el esni, hogy tudjunk hazamenni :))))))

Anonym hat gesagt…

nagyon jó kis poszt volt, egész addig, amig ki nem derült, hogy lebetegedtél!
Gyógyulj meg hamar Orsi!
puszi,
berry