"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Donnerstag, 2. Februar 2012

Megszólalt :))

Tegnap volt Marcel első ovis napja 6 hét után és bár sokat beszélgettünk közben is az oviról, sokat emlegette ő is és mondta, hogy várja már, nem voltak hiú ábrándjaim arról, hogy majd vidámam dalolva fog bemenni reggel a csoportba.

Nem is így történt, eléggé pityergett, mikor ott hagytam. Kicsit rossz érzés volt, mert persze alapjában nagyon anyás és nehezen szakad el tőlem, de tudom, hogy az "alapbaj" az, hogy nem tud az anyanyelvén kommunikálni.

Délután aztán kicsit félve mentem érte (tegnaptól járhat 2 egész napot, így szerdán is hosszú napja van:), de aztán minden aggodalmam elillant. Mosolyogva futott hozzám, úgy nézett ki, mint egy kis eszkimó, arca csillogott, vastagon be volt kenve zsíros krémmel, mert előtte kint voltak az udvaron :) Rögtön mesélte, hogy hóembert építettek, szánkóztak (van egy kis domb az udvaron, így nem kellett messzire menniük), hogy nem aludt ebéd után, mert nem volt ott Hawin, aki mellette szokott aludni és mondta, hogy van egy új óvónéni is, aki nagyon aranyos (később én is találkoztam vele, tényleg nagyon szimpatikus, kicsit idősebb és német, tehát szépen érthetően beszél :), mindenesetre Marcel teljesen elfogadta.

Aztán jött Nicole, a "főóvónéni" és csak áradozott, hogy Marcelnek milyen jó napja volt, nagyon hamar megnyugodott és onnantól kezdve játszott, csinált mindent együtt a többiekkel, élvezte a kintlétet és ami a legnagyobb dolog, hogy megszólalt németül!!!!!! Először történt, hogy ott az oviban megköszönt valamit, és nem magyarul, hanem németül (na jó, schwitzerdeutschül :)!!!! És mindezt 6 hét kihagyás után!!! Nicole szerint is nagyon sok mindent megért már, úgyhogy reménykedek, hogy ha most 2 teljes napot jár egy héten, akkor hamarosan beindul majd a némettel is, ami megkönnyíti a kommunikációt és jobban fogja magát érzeni :)) Mindenesetre este azt mondta, hogy szeretne 5 napot járni, mert olyan jó az oviban :)))

Nagyon büszkék vagyunk rá :)) És így azért az én lelkemnek is könnyebb egy kicsit, ahogy látom, hogy kezd feloldódni idegen nyelvű környezetben is :)

Kommentare:

Ferilka hat gesagt…

Ez szuper jó hír!!! :-)))) Csak így tovább!

Agi hat gesagt…

Nagyon ügyes! :-) Úgy látszik ezekre a külföldön élő magyar fiúkra már csak ilyen jó hatással van az "otthoni" levegő. Csupa pozitiv változást produkálnak egy kis nyaralás/telelés után :-))))

Anonym hat gesagt…

Tessék, gyorsabban ment, mint gondolnád! SZuper!Puszi,Lalumami

Csilli hat gesagt…

Nahát ez igazán gyors volt!:)) Ügyes nagyon, és most legalább Te is megnyugodhatsz:)
puszik, és kellemes hétvégét!:)