"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Dienstag, 7. Februar 2012

Rájár a rúd

mostanában szegény kicsi autónkra....

Kezdődött a karácsony előtti balesettel, amikor tényleg jól összetört a hátulja és bár a csomagtartóban néha kattog valami, összességében sikerült egész jól megjavítani.

Aztán vasárnap megint Grindelwaldba mentünk, előző nap annyira tetszett a táj, a hó, a levegő, hogy meg akartuk ismételni a kis kirándulást. Egyik helyen volt egy útépítés, ahol egy kicsit nagyobb "dobbantót" hagytak meg az aszfaltban, Gábor nem ment gyorsan, de mivel a BMW nem egy magas építésű autó, így mikor leérkeztünk, egy nagy csattanást hallottunk, aztán elkezdett valami kattogni az autó alján... na köszi, gondoltuk, volt egy kipufogónk...Megálltunk, szerencsére nem tört le, csak kiugrott a felfüggesztésből, amit vissza tudtunk akasztani :)

Az öröm azonban nem tartott sokáig, a következő nagy kanyarban egy lefelé jövő jeep kicsúszott és ezerrel jött felénk keresztbe a mi sávunkban.... Gábor elrántotta a kormányt jobbra, a jeep kb. fél centire elcsúszott mellettünk, mi pedig pufffff, neki az út szélére tolt jeges hófalnak....Mivel nem mentünk gyorsan, így a sérülés is kisebb, a lökhárító tört össze, de ami a legbosszantóbb az egészben, hogy a másik autó nem állt meg, hanem továbbhajtott!!!! Miután felmértük a kárt, visszafordultunk, hátha lejjebb mégis megállt, de sajnos már nem találtuk... és mivel a rendszámát nem láttuk, így bizonyítékunk sincs, hogy ő volt a hibás...Az autóval lehet közlekedni, csak ez most megint macera, utánajárás, szervíz és nem utolsó sorban pénz....Az út egyébként csont száraz volt, ragyogóan sütött a nap, szóval biztos, hogy túl gyorsan ment bele a kanyarba és azért csúszott ki a hátulja...

De nem hagytuk, hogy ez az intermezzo nagyon elrontsa a kedvünket, szerencsére nekünk nem lett bajunk, ez a legfontosabb, azért ilyenkor arra gondolok, hogy milyen jó, hogy egy biztonságos, kéttonnás autóban ülünk, amit törhetnek előről, törhetnek hátulról, de mi bent alig érzünk valamit...

A kis túránk azért jól sikerült és bár -20 fok volt, a szép napsütésben és szélcsendben alig lehetett érezni a hideget :)

A kedvünket nem szegték (még) a balesetek, bár most már 3szor is meggondolom, hogy menjünk-e 7végén valahova, úgy látszik, most vonzzuk a balszerencsét..

Azért pár szép fotót sikerült készítenem :))

Keine Kommentare: