"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Dienstag, 6. März 2012

Sóbarlangban

Marcel tegnap brutál módon elkezdett köhögni, olyan száraz, mélyről jövő, néha szűnni nem akaró köhögés volt, amikor már kevés a gyógynövényes weleda hustensaft, kevés a schüßler só és a mézes tea is. Karácsony előtt is pont így kezdte, amikor középfülgyulladás lett a vége, így inkább rögtön hívtam a dokit, hogy nézze-hallgassa meg. Csak ma reggelre kaptam időpontot, annyira tele voltak, de "megnyugtattak", hogy most ilyen vírus kering a levegőben és az óvodákban is...

Már előre láttam magunkat, ahogy egész éjjel fent leszünk és hallgatjuk Marcel köhögését.... Aztán jött a "felmentő sereg", kedves magyar barátnőm személyében, akik Thun felett, a hegyen laknak és pár hónapja családi házuk egyik vendégszobáját egy igazi sóbarlanggá varázsolt(att)ák át. Rögtön mondta, hogy menjünk fel, üljünk be egy órára sós levegőt szívni, az biztos, hogy jót tesz Marcel köhögésének.

Szuper a sóbarlang, nem nagy, de van benne két kényelmes napozóágy, lehet relaxálni, a gyerekeknek pedig, akárcsak a homokozóban, vödör, lapátok, dömper és más játékok (sőt még egy tévé is:), hogy ne legyen nagyon unalmas az egy óra :)Marcel éjszaka egyetlen egyet nem köhögött!!! Reggel azért elvittem dokihoz, aki megállapította, hogy kicsit nehezen engedi ki a levegőt, nincs bronchitise, de írt fel egy köptetőt, hogy ne is legyen. Napközben hullámokban tört rá a köhögés, volt, hogy 1-2 órát nem köhögött, utána 5 percig folyamatosan. Délután megint felmentünk a sóbarlangba, azóta megint sokkal jobb a helyzet, már lehet hallani, hogy szakad fel neki. Remélem, hogy jó éjszakánk lesz és nem mászik bele még ennél is jobban...

Mindenesetre szuper, hogy van ez a lehetőség, hálásak is vagyunk érte és ki is használjuk, próbálunk a héten minden nap felmenni egy kicsit sós levegőt szívni :)) (és reménykedünk, hogy most nem fertőz meg minket Marcel....).

1 Kommentar:

Anonym hat gesagt…

Jobbulást Marcelnek! Jó hír, hogy ilyen jól hat a sóbarlang! Reméljük gyorsan elmúlik nála. Asszem nekünk is keresni kéne ilyesmit erre fele, mert Lalu megint/még mindig köhög, bár csak 5 percig elalvás elött, a nap egyéb szakaszaiban egyáltalán nem és az orra sem folyik...de azért mégsem ok.
Puszi