"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Dienstag, 17. April 2012

Dilemma

Ebben a posztban írtam régebben arról, hogy milyen problémáink vannak a lakással, még ha elsőre minden olyan szépen is nézett ki, az egyik legnagyobb gondunk a penészesedés.

A két fürdőszoba tetőablaka mellett a fal egyre penészesebb, a házkezelőség továbbra sem törődik vele, bár már több, mint egy éve bejelentettük és pár hete végül meg is nézték, de a reakció továbbra is az, hogy ez "belefér" és "nem is olyan csúnya".... (mondjuk annyi pénzért, amennyit kifizetünk havonta a bérleti díjra, már igazán elvárná az ember, hogy ne penészes lakásban kelljen laknia...).

Pár hónapja aztán a nappaliban, a kandalló csövénél a plafon is elkezdett penészesedni és hullik a festék...Itt az lehet a probléma, hogy mivel a ház lapostetős, jobban megmarad rajta a víz (amiből télen és még most is igencsak kijutott nekünk hó és eső formájában....) és a rossz szigetelés miatt szépen beszivárog a lakásba...


Március elején jártak itt a házkezelőségtől, megnézték és mondták, hogy le kell festeni, de nem csak azt a részt, hanem akkor már az egész nappalit.....
Most ment el a festő, aki szintén megnézte és az ő vélemény az, hogy ha már a nappali frissen lesz festve, akkor muszáj a konyhát és az előszobát is kifesteni, mivel az egész egyben van, különben nagyon elüt a színe...

60-70 m2-t kifesteni egy kb. 20x30 cm-es folt miatt a plafonon???? És nem mellékesen mindent elpakolni, elrámolni, takarítani és festékszagban lakni napokig???

Ugyanakkor legalább ki lenne festve szépre a lakás egy része a házkezelőség költségén, mert ha kiköltözünk, akkor nekünk kellene mindent kifesteni és ahogy kinéz, ez már nincs is olyan messze, de erről hamarosan többet ;)

Most a festő még beszél a házkezelőséggel, mert ha ők valamelyik variációhoz ragaszkodnak, akkor nekünk sok beleszólásunk nincsen, de ha szabad kezet adnak, akkor nem tudom, melyik megoldás a jobb... hosszú távon biztos, hogy az egész lakás festése, de ha belegondolok, hogy két nap múlva felvonulnak ide a festők, akkor rosszul leszek.....Délutánra kiderül, hogy mire számíthatok...

Friss: házkezelőség szerint csak a nappalit kell kifesteni, csüt. reggel 8ra itt vannak a festők.... Juhééééj, holnap összedobhatom a nappalit :))) de legalább tisztaság lesz utána ;)

Kommentare:

zsizzsik hat gesagt…

Ha hamarosan elköltöztök, akkor szerintem essetek rajta mihamarabb túl, festessétek ki a legnagyobb területet most más költségén. Persze nem tudom, mi a hamarosan...

Gree hat gesagt…

Tudom nagyon rossz a festés előtti és utáni pakolás és takarítás. De szerintem én is az "ingyen" festést választanám. Remélhetőleg nagyon gyorsan végeznek a melóval és a festékillat is gyorsan elillan.

Csilli hat gesagt…

Szintén ingyen festetnék, mégha utálatos dolog is ilyen hamar kipakolni... Mondjuk ahogy facen láttam, épp nem otthon pakoltál:)))))

Ozsváth Szilvia hat gesagt…

Szia, most találtam a blogodra. Mi is Svájcban élünk és hamarosan új lakásba költözünk, ami még most épül. Elgondolkodtam, hogy ez bizony zsákbamacska, nem tudhatjuk, milyen minőségben épül. Együttérzek veled, de az eredmény után a macerát már el is fogod felejteni! A blogodban tetszenek a képek, az ötletek és az Itt jártunk rovat is! Üdv Badenból! :)

Szilvia hat gesagt…

Én is a festés mellett vagyok! Legalább túl lesztek hamar rajta!A festés bele van véve a bérleti szerződésetekbe?! Csak azért csodálkozom mert mi már a 3. albérletben vagyunk, de kifesteni még nem kellett egyiket se, csak takarítani az elsőt! A másodiknál már okosabbak voltunk, úgyhogy azt megúsztuk.

khase hat gesagt…

Zsuzsa, egy éven belül, az biztos :) (bár nálunk nincs olyan, hogy "biztos", de most abból indulunk ki :)

Csillikem, tudod, ha jól vagyok, nem birok megülni itthon, ha meg beteg vagyok, nem birok pakolni :D:D:D:D:D

Szilvia, örülök, hogy irtal, üdv a blogban! Hat mi most mar masodszor szivtuk meg nagyon a teljesen uj epitesü lakassal, elsöre minden olyan szepnek tünt, aztan jöttek elö a bajok... nem egyszerü jo lakast talalni, az biztos... Remelem, Nektek nem lesznek problemaitok az uj lakassal!!!

Szilvi, az elözö lakasunkat ki kellett festeni, itt a szerzödesben konkretan nincs benne, de nagyon sok függ a hazkezelöseg joindulatatol....