"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Montag, 4. Juni 2012

Termálbelépő körítéssel

Mióta megírtam az előző posztot, Marcel sokkal jobban alszik, nyugodtabb, akárcsak én, nincsenek nagy sírásai és én is tudtam 5-6 órát EGYBEN aludni (na jó, azért a hajnali 6 órás kelés még mindig fáj, de már nem annyira :) szóval most megint van kedvem és energiám írni arról, hogy múlt hétvégén hol voltunk, merre jártunk :)))

Gábor a cégétől kapott szülinapjára egy családi belépőt a Bodenseetherme-be, Konstanzba és mivel hamarosan lejárt volna, gondoltuk, hogy összekötjük egy hétvégével és kirándulunk egyet a környéken.

Mivel elég spontán döntöttük el és pont a pünkösdi hétvége jött, nem is gondoltuk, hogy találunk még megfelelő hotelt. De szerencsénk volt, sikerült egy szobát foglalni Konstanz belvárosában, a Viva Sky hotelben. A hotel direkt a sétálóutcán van, ennek csak egy hátránya van, hogy nem lehet előtte parkolni és mivel nincs saját parkolója, így nyilvános (fizetős) parkolóházban kell állni az autóval. De ettől az egytől eltekintve mindenben megfelel egy hosszú hétvégés kiránduláshoz. Kivülről maga az épület semmi különös, igazából egy lakóház, amiben a 6-8. emeletet alakították át hotellé. A szobák viszont nagyon szépek, különböző stílust képviselnek, mi egy "Afrika"-szobában voltunk, hangulatos volt nagyon. A kilátás csodás, főleg a tetőteraszról, ahol reggelizni is lehet. Körpanoráma, Bodensee, Konstanz, távolban a svájci hegyek, egy könyvvel a kezemben elücsörögtem volna ott egy darabig :)))És ami előny, hogy direkt a belvárosban van az ember, ott a vasútállomás, a hajóállomás, a legnagyobb bevásárlóközpont, a Lago, a Sea Life, ahol tavaly januárban voltunk és ebben a posztban írtam róla, ott vannak a boltok, ahol svájci árakhoz szokott szemünkkel és pénztárcánkkal igencsak jót lehet(ett volna) shoppingolni (ha egyedül lettem volna :))) és persze ott a rengeteg kiülős és hangulatos étterem :))

Az éjszakáinkról nem írok, felejtősek voltak, így összességében elég fáradtak voltunk végig, de legalább kajáról nem nekem kellett gondoskodni :))

Szombaton ragyogó idő volt, így a célpont Mainau szigete volt, ahova hajóval mentünk el. Insel Mainau a Bodesee harmadik legnagyobb szigete és a svéd származású nemesi család, a Bernadotte tulajdona. A hatalmas park, a Bodensee kellemes, mediterrán klímájának köszönhetően telisteli van trópusi és szubtrópusi növényzettel, ezért virágszigetnek (Blumeninsel) is nevezik. A szigeten található egy csodaszép kastély, pálmaház, pillangóház, egy állatsimogató, egy arborétum és egy óriási vizi játszótér. A sziget honlapján található egy "virág-kalendárium" is, hogy mi mikor nyílik, pompázik a szigeten.

Szerettem volna fotózgatni egy kicsit, téma lett volna, viszont Marcel csak velem akart jönni, így aztán az időnk legnagyobb részét a játszótéren töltöttük :) Ami tényleg szuper, kis tó, több tutaj, hatalmas vár-függőhíd-csúszda-rendszer, egyensúlyozó mászók, kisebbeknek pancsoló-sarazó rész, akár egy napot is el lehet ott tölteni úgy, hogy ne legyen unalmas (persze csak ha jó az idő és nem kell attól rettegni, hogy a gyerek megfázik, mert vizes lett :)

Bodensee, virágokból kirakva :)

A játszótéren :)
Meersburg, egy csodás kis városka a német oldalon :)Mi hajóval mentünk, úgy terveztük, hogy majd hazafelé vacsorázunk a hajón, ami sajnos nem jött össze, mert már nem volt nyitva a hajó étterme. Így aztán a hotelhez közeli singapore-i étteremben, a Karma-ban vacsoráztunk, csak ajánlani tudom a helyet, nagyon gyorsan hozták az ennivalót (ez különösen akkor fontos, ha az ember lánya két igencsak éhes pasival vár a kajára....), és minden nagyon finom is volt!Vasárnapra terveztük a termálfürdőt, ami egy kicsit csalódás volt (de legalább nem került nekünk semmibe :))) Hatalmas területen fekszik a fürdő és ha kicsivel jobb idő lett volna, akkor biztos, hogy jobban élveztük volna, mert a kinti része nagyon jó, rengeteg kinti medence, szuper csúszdák és a Bodensee-vel is össze van kötve, de valahogy nem volt kedvünk a 14 fokos tóba belemenni :) A nap sem sütött és a kinti medencék nagyon hidegek voltak, azért a csúszdákon így is lecsúsztunk párszor és igaz, hogy majd szétfagytunk, de az volt a legjobb az egészben :)))
A benti rész nem túl nagy, kis gyerekjátszó elkerítve, bár inkább bébiknek való, a nagymedence semmi extra, kint pedig van egy sodró, ami Marcel kedvence. Az internet alapján sokkal többet vártunk, szerintem pl. a pápai várkertfürdő ezerszer jobb, de víz volt és Marcelnek nagyjából mindegy, milyen formában, ő nagyon jól érezte magát :)

Termálfürdő a víz felől :)
Vasárnap este a Lago bevásárlóközpontban lévő Deli étterembe mentünk, Gábor már volt ott egy céges vacsin és én is kinéztem már magamnak, mert lehet sushit enni, amit imádok, de Svájcban nagyon drága, így már nagyon ki voltam rá éhezve :) szerencsére rendes étterem-része is van, mert Gábor akkor nem kívánta, Marcel meg tutira meg sem kóstolta volna a sushit :)) Bár a pálcikával evés izgatta, de inkább csak annyira, hogy rászúrja a rántott sajtot :)) Nagyon szuper hely, ezt is csak ajánlani tudom!!!! (ja és talán életünk legfinomabb csoki-mousse-ját ettük itt, isteni volt :))))
Hétfőn aztán Schaffhausen és a Rajna-vízesés felé vettük az irányt. 17 évvel ezelőtt (Úúúúúr Isten, még leírni is borzasztóan sok(kkk) :)) jártunk már ott Gáborral, akkor is nagy élmény volt, most szerettük volna Marcelnek is megmutatni.

(17 év különbség.... azért látszik :))))

A Rajna-vízesés Európa egyik legnagyobb vízesése, 23 méter magas és 150 méter széles.


A napos idő és pünkösd hétfő párosításnak köszönhetően parkolóhelyet is alig találtunk és iszonyat sorok vártak a hajóknál is, de még így is kihoztuk belőle a legtöbbet :) A vízesést két oldalról lehet megközelíteni, a kis hajókkal pedig egészen a vízesés alá lehet bemenni vagy akár a vízesés közepén álló sziklához (amit most kihagytunk, mert akkora sorok voltak, hogy nem volt kedvünk kivárni).


Azért hajóztunk egyet, közben persze csurom vizesek lettünk, rendesen szórja a permetet a vízesés, de nem is bántunk annyira, mert nagyon meleg volt.

Kis ízelítő a vízesés hangjából :))Van egy kis vár, benne kiállítás, a közelben pedig Svájc legnagyobb kalandparkja, össze lehet kötni egy napos kirándulással, de nem hétvégén, mert ahogy láttuk, elég nehezen tudták kezelni a tömegeket mert nagyon szűk a hajóállomás.

Kevésbé fáradtan és kicsivel több alvással még nagyobb élmény lett volna, de azért így is sok szépet láttunk már megint :)))

(még több fotó itt :)

Kommentare:

Anonym hat gesagt…

én még sosem jártam ezen a részen, gyönyörű lehetett! Megint sok élménnyel gazdagodtatok!!!

örülök, hogy jobban alszik és eszik megint a nagyfiú...
puszi,
Móni/berry

Csilli hat gesagt…

Hűűűű ez nagyon klassz lehetett már megint:)) Az a vízesés... meg az a sok szép virág... a sushi és a csoki mousse... nameg az afrikai hangulatú szoba, és a gyönyörű kilátás:) Irigy-irigy:))) Kivéve a termálfürdőre. Nálam egy termál 38 foknál kezdődik, az alatt a kislábujjam se dugom bele:))
Azért annak örülök, hogy javulnak az éjjelek, az 5-6 óra alvás az már sokkal jobb, attól én is kipihentebb lennék:) Mondjuk 4 év után persze ez nem valami vígasztaló, de legkésőbb mire suliba megy csak át fogja aludni az éjjeleket (jesszus de kemény ezt így leírni... remélem annál azért előbb megtörténik!!:)
puszik nektek, és szépséges hetet:)

Ditke hat gesagt…

Ha ez vigasztal, az én lányaim sem alszanak éjszaka, pedig már suliba járnak. Mondjuk nem ébresztenek fel, átjönnek az ágyunkba és kész. Aztán persze arra ébredek, hogy egy láb van a számban vagy épp lerúgta valamelyik a vesémet... Ha nagyon nem férünk akkor valaki (vagy én vagy a férjem) költözik, átmegy a gyerekágyba.
A férjem rendszeresen fenyegeti őket, hogy majd ha jönnek a pasik ő fog bebújni közéjük. Egyelőre nem értik mi ebben olyan rossz :-D

Amúgy megint szép helyeken jártatok, az a 17 év meg max. 7-nek látszik :-D

khase hat gesagt…

Móni, nagyon szép rész, nekem a Bodensee azért is tetszik különösen, mert teljesen Balaton-feelingje van, olyan vízszag, olyan hangulat, mint a Balatonnál (és ami itt a Thunersee-nél egyáltalán nincsen).

Csilli, hát én is csak reménykedek, hogy egyszer majd jobban fog aludni.. bár szerintem alapból olyan kicsi az alvásigénye, hogy ha nagyobb lesz, sem lesznek hosszabbak az éjszakák...
A termal egyébként 33 fokos volt, azzal nem is lett volna baj, csak épp az attrakciók, a jobb dolgok kint voltak, a fütetlen medencéknél... és bár gyerekként fürödtem én 15 fokos Balatonban is, most már öreg vagyok én az ilyen hideg vízhez :)

Ditke, hát nagyon nem vigasztal, hogy a lányaid sem alszanak, igazából a hajnali 6os kelések fájnak nagyon, bár nyáron azért jobb, mert legalább már világos van :)
Hát igen, 17 év sok idö, és még ha nem is látszik annyinak, én néha érzem :) Bár nem szeretnék 17 évvel fiatalabb lenni :))

Anonym hat gesagt…

other. Push the cut pieces with your finger into or out of the [url=http://www.theaudiopeople.net/michaelkors.html]michael kors sale[/url] dangerous. Theres a good chance that itll melt and catch fire. [url=http://www.theaudiopeople.net/michaelkors.html]Michael Kors outlet[/url] every day it is the companys mission, and it resonates with me [url=http://www.theaudiopeople.net/nfl.html]NFL jerseys outlet[/url] a carving blade, while others like to work out the plan with a
usually the norm, but youll need some cool games during the night [url=http://www.theaudiopeople.net/beatsbydre.html]http://www.theaudiopeople.net/beatsbydre.html[/url] at-risk and under-served populations assisted by the 340B [url=http://www.theaudiopeople.net/beatsbydre.html]Custom Beats By Dre[/url] dangerous. Theres a good chance that itll melt and catch fire. [url=http://www.theaudiopeople.net/michaelkors.html]michael kors outlet stores[/url] which seat they take. It does not improve their chances to be
well-known as a rum drinker. During that time, rationing of rum [url=http://www.theaudiopeople.net/michaelkors.html]http://www.theaudiopeople.net/michaelkors.html[/url] dotted outline. Save the stencil in case you need it for [url=http://www.theaudiopeople.net/beatsbydre.html]cheap beats by dre[/url] to be engaged on a daily basis. It is a full-time job to own one, [url=http://www.theaudiopeople.net/nfl.html]NFL jerseys[/url] Some carvers also prefer to unguided designs in the pumpkin with

Anonym hat gesagt…

that it topped the New York Times?bestseller list the very next [url=http://www.abacusnow.com/jpmoncler.htm]monclerモンクレール[/url] aggression such as biting, jumping up on people, and excessive [url=http://www.abacusnow.com/hollister.htm]hollister online shop[/url] it can be a breeze. What is a car jack? A car jack is a specialized [url=http://www.abacusnow.com/hollister.htm]Hollister Ropa Outlet[/url] black jack system will also give you confidence in your playing
to understand before you enter any tournament are what the prizes [url=http://www.abacusnow.com/nfl.html]http://www.abacusnow.com/nfl.html[/url] homeschoolingwhat do I do? Our ministry at HLA is there to stand [url=http://www.abacusnow.com/nfl.html]http://www.abacusnow.com/nfl.html[/url] is apparently low. There are several variants of this version [url=http://www.abacusnow.com/jpchanel.htm]http://www.abacusnow.com/jpchanel.htm[/url] one pumpkin. Youll need something reliable to draw the
and develop startups. Prior to HackFwd, David has run staffing [url=http://www.abacusnow.com/michaelkors.html]michael kors outlet stores[/url] telephone access the units also are able to pass caller ID signals [url=http://www.abacusnow.com/jpchanel.htm]chanel財布[/url] have a professional ad, its frankly more affordable all across [url=http://www.abacusnow.com/michaelkors.html]Michael Kors outlet[/url] little, you will notice that there is no doubt that Jack Canfield

Anonym hat gesagt…

pleasing youre jack-o-lantern will appear when youre done. [url=http://www.thehorizons.com/nike.htm]スニーカー ナイキ[/url] or shriveling can be helped by soaking the pumpkin in water over [url=http://www.thehorizons.com/isabelmarant.htm]Isabel Marant Sneakers[/url] to a phone jack This is placed near the computer, or dish network [url=http://www.thehorizons.com/isabelmarant.htm]Isabel Marant Shoes[/url] thing I know, a couple days later HR called and offered me the
exceptional type when they buy Jack wills & Fitch goods. [url=http://www.thehorizons.com/nike.htm]nike スニーカー[/url] telephone jacks are limited or unavailable and where AC supply [url=http://www.thehorizons.com/isabelmarant.htm]Isabel Marant Sneakers[/url] Although this company is popular for making trendy jeans, they [url=http://www.thehorizons.com/nike.htm]スニーカー ナイキ[/url] of a good quality juicer and they are having issues figuring out
When choosing online, the Jack wills product is allowed to end [url=http://www.thehorizons.com/isabelmarant.htm]Isabel Marant Shoes[/url] too early from when youll be using them. Wasnt that fun? Making [url=http://www.thehorizons.com/louisvuitton.htm]ヴィトン バッグ[/url] matters, because if they dont, the decision is taken completely [url=http://www.thehorizons.com/louisvuitton.htm]ルイヴィトン 財布[/url] to time. Theres a lot to like about working here. AMF Contributor: