"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Freitag, 20. Juli 2012

Ötödször is.... és még mindig nem untuk meg :))

Azt hiszem, a címből nem olyan nehéz kitalálni, hol is voltunk még kirándulni barátainkkal :)))


Mivel Julcsiék még nem jártak Zermattban, mindenképp szerettük volna nekik is megmutatni A hegyet :)) 7végére terveztük a kirándulást, hogy Gábor is tudjon velünk jönni, mert ő dolgozott, nem volt még szabadságon. Kivételesen az idővel is szerencsénk volt, mert bár egy felhő szinte végig eltakarta a Matterhorn csúcsát, de összességében sokat sütött a nap, meleg volt és nem esett az eső :)))

Az utazás jó volt, mivel Szilveszteréknek 7 személyes autójuk van, így befértünk egy autóba, ami azért is volt praktikus, mert az autósvonatra csak egy jegyet kellett venni és mivel Gábor vezetett (hisz nem először jártunk már arra :), így barátaink tudtak nézelődni, mi pedig idegenvezetőt játszani. Nem mellékesen a gyerekek is nagyon jól elvoltak a hátsó sorban, különösen Marcel élvezte a szokatlan helyet :)A "menetrend" a szokásos volt, autósvonattal át a hegyen (ami Julcsinak volt nagy élmény, hisz nem ment még ilyen vonattal), aztán el Täschig, az utolsó falu Zermatt előtt, ahol le kell tenni az autót, onnan pedig vonattal Zermattba :) 


Rengetegen voltak, nagy volt a nyüzsgés már az egész völgyben, mire rájöttünk, hogy aznap volt a Zermatt-maraton, a nyár egyik nagy eseménye. Bár a futáshoz már nem sok köze volt, legalább is amit láttunk, hisz majdnem 2000 méternyi szintkülönbséget kellett az indulóknak legyőzni ahhoz, hogy beérjenek a 2600 méter magason fekvő célba!!! (csak akit érdekel... jövőre ultra-maraton lesz, a befutó a 3100 méter magas Gornergraton lesz :)))

Mindenképp szerettünk volna felmenni valamelyik hegyre, a választás végül a Sunnegga paradise-Rothornra esett. Itt először egy föld alatti sikló visz fel a Sunneggara, 2288 méterre, ahonnan aztán kisfelvonóval, végül hatalmas, 150 személyes felvonóval érünk fel a 3103 méter magas Rothornra :) 
Közben azért megálltunk egy kis akklimatizálódási hógolyózásra (ami mindkét gyereknek nagy élmény volt, de különösen Julcsinak tetszett, hogy majd szeptemberben, mikor mindenki arról mesél, hol fürdött, nyaralt a nyáron, ő majd arról számolhat be, hogy hógolyózott :)), és ebédidőre fel is értünk a Rothornra :) 

Közben vagy ötvenszer öltöztünk-vetkőztünk, hisz a napon, szélárnyékban és a felvonókban nagyon meleg volt, viszont fent a csúcson, ahol fújt a szél és csak 5 fokot mutatott a hőmérő, majd megfagytunk :) 

A Rothorn csúcson lévő étteremben már kajáltunk egyszer, és most is nagyon finom rösztit ettünk (és ami külön tetszik, hogy a gyerekeknek a gyerekmenüért annyit kell fizetni, ahány évesek, így Marcel kajája kemény 3 frankba került, mivel akkor még nem töltötte be a 4. évét :))))

Utána még volt egy kis fotózgatás, hintázás, de elég hűvös volt, így megbeszéltük, hogy inkább lemegyünk a Sunnegga-ra, ahol melegebb van és van egy kis tó meg egy nagy játszótér is :)

Marcelt persze nem lehetett visszafogni, már vette is le a bakancsát, gatyáját és ment bele a vízbe :)))) Aztán birtokba vették a játszóteret, mi meg szusszantunk egyet. A kulissza csodás volt, még úgy is, hogy felhőben volt a Matterhorn, valahogy nem tudunk betelni vele, nem tudjuk megunni, mindig új arcát mutatja, de mindig lenyűgöz és mindig annyira feltölt a látványa.Visszaérve a faluba Marcel már nagyon elfáradt, így bár még szívesen sétálgattunk volna egy kicsit a régi házak között, ez most elmaradt. A hazafelé úton aztán felélénkült mind a két gyerek, bohóckodtak hazáig, kibírták a 2 órás utat anélkül, hogy elaludtak volna :) Azért este senkit nem kellett ringatni :)))

Csodás kirándulás volt már megint, és biztos, hogy nem az utolsó,  mert ezt a helyet tényleg nem lehet megunni :)))

Beszámolók vége, irány pakolni, holnaptól NYÁRI SZÜNET!!!!!!!!!!!!!!! :))))))))))))))))))))))))

Kommentare:

Dominika hat gesagt…

Álomszép hely álomszép fotókkal! Tényleg útikönyvet kellene írnod... :-)

julcsi hat gesagt…

Gyönyörű fotókat hoztál megint!!!
KÖSZÖNÖM!!!! Vigyázzatok nagyon útközben!!!
Puszik!!

Anonym hat gesagt…

de szép képek már megint!
nagyon jó utat, és nagyon várunk, hivj ha már kicsit kipihentétek magatokat! puszi, Móni-berry

Bea hat gesagt…

érthető, hogy nem tudjátok megunni:) Én sem tudnám:)