"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Freitag, 26. Oktober 2012

Erdei délután

Már három hete volt, de azért szeretnék írni róla, hogy nyoma maradjon ennek a kis ovis kirándulásnak, erdei délutánnak is, amit Marcel ovija szervezett.

Egy közeli kis erdőben volt a találkozó, a buszmegálló végállomásánál már vártak az óvónénik, hogy aztán együtt menjünk el a tisztásig, ahol már minden elő volt készítve egy hangulatos délutánhoz. Marcel ovijában három csoport van, sajnos az ő csoportjából csak mi voltunk az egyetlenek, akik ott voltak, így aztán a nagy terv, hogy végre tudunk szülőkkel is ismerkedni, nem jött be... A másik két csoportból azért voltak szép számmal, sikerült is egy (német!!) anyukával összeismerkedni, beszélgetni :)

A "program" azzal kezdődött, hogy szépen libasorban, egy kötelet fogva végigvezettek minket az egész tisztáson, ahol különféle feladatokat, akadályokat találhattunk. Volt nagy labirintus, kalandparkra emlékeztető ügyességi pálya, de lehetett gyakorolni a kötélen egyensúlyozást is, egy másik helyen pedig mindenféle erdei termésből kicsi manókat, manóknak erdei lakot lehetett építeni.

A tisztás közepén már ropogott a hatalmas tábortűz, mellett kis asztalon már kikészítve a sütéshez valók: kétfajta nyers tészta és rengeteg féle mag :) Mert nyárson kenyérsütés volt, kezdetben kicsit bizalmatlanok voltunk, hogy milyen is lesz ez, de nagy élmény volt és isteni finom lett a kenyér, kettőt is sütöttünk, Marcelnek is nagyon tetszett és ízlett is :)

Minden pályát végigjártunk, leveleket, tobozokat gyűjtöttünk, az erdőkről beszélgettünk, Marcel rohangált, jól éreztük magunkat. Csak tényleg azt sajnáltuk, hogy az ő csoportjából nem volt senki más. De emléknek szép, a kis toboz-manó azóta is ott pihen Marcel szobájában, színes őszi levél-ágyon :))Keine Kommentare: