"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Mittwoch, 7. November 2012

Alakul....

Nagyon egyszerűen hangzik, hogy ha azt mondom, holnaptól fotózással szeretnék foglalkozni. De akármilyen kicsi vállalkozásról is van szó, nagyon sok minden kell ahhoz, amig az ember tényleg eljut odáig, hogy kezébe vegye a gépet és megrendelőknek, megrendelésre fotózzon.

Az elmúlt hetekben kicsit csőlátásom lett, minden (feles) energiámat ennek szentelem, hivatalokba járok, papírokat intézek, bolhapiacokra mászkálok, kellékeket, háttereket, világításokat szerzek be, fotós oldalakat tanulmányozok, jegyzetelek, beállításokat tanulok, photoshoppal gyakorlok, honlapot és szórólapot tervezek, ötleteket gyűjtök, még éjszaka is ezen jár az agyam :))) Persze próbálom mindezt abban az időben, mikor Marcel oviban van vagy már alszik, kellenek is azok az órák, mikor együtt vagyunk, mikor csak rá tudok figyelni és ki tudom egy kicsit kapcsolni az agyamat :))

Érdekesen működik az, ha valaki Svájcban magán vállalkozó szeretne lenni. Én azt gondoltam, hogy először be kell jelentkezni, el kell intézni a hivatalos papírokat, "legalizálni" kell az vállalkozást (mert persze feketén dolgozni nem éri meg, ahhoz túl nagyok a büntetések és más szankciók), de nem így van. Igencsak meglepődtem, mikor közölték velem, hogy vágjak bele nyugodtan, aztán írjam össze a kiadásokat, beruházásokat, fotózzak, írjak számlát (igazából az is elég, ha csak egy kassza-könyvet vezet az ember kockás papíron) és ha be tudom mutatni, hogy mennyit invesztáltam és tudok prezentálni számlákat, amiből látszik, hogy vannak megrendelők, akkor majd megitélik, hogy működőképes lesz-e a vállalkozás vagy sem. Persze van logikája a dolognak, a hivatal biztosra akar menni és addig nem foglalkozik az üggyel, amig tényleg valaki komolyan nem gondolja a dolgokat. Úgyhogy most már akár hirdethetem is magam, mint gyerekfotós :)))

A sok intézkedés közben azért fotózni is tudtam, barátaink két tündéri gyerekét és Marcelről is készült megint pár fotó :))


 
A lámpásokat szombaton vettem a bolhapiacon :))

Indulnak hazafelé :))

A fészbúknak köszönhetően már több, mint 10 család van, akikhez, ha meglesz minden felszerelésem, mehetek fotózni :)) Nagyon izgalmas dolog :)))) És nagyon jó érzés, hogy kezd körvonalazódni, kezd egyre kézzel foghatóbbá válni, kezd megvalósulni az álmom :))

Kommentare:

Dominika hat gesagt…

Nagyon jók a fotók, Orsi!!! És annyira átjön a bejegyzésből, hogy ezt mennyire szereted csinálni. Nagyon ritka az ilyen, hogy az ember azzal tud foglalkozni, amit ennyire szeret!

Detti hat gesagt…

Szuperek a fotók!!! :)

Anonym hat gesagt…

Hajra Orsi! Sok sikert es kitarto lelkesedest!!! Berry

G.Sz.Szilvia hat gesagt…

Hát ezen még én is meglepődtem, hogy itt így működik egy kezdő vállalkozás!?!Brockiban jártál már? Biztosan van felétek is,használt dolgokat árulnak. Jó kis kellékekre lehet akadni:)Ezek a lámpások is nagyon nyerőek!A képek is jól sikerültek.Jó fotózást! Nagyon izgalmas!!!!Pussz!

Ditke hat gesagt…

Nagyon jók a képek, sok sikert kívánok!

Anonym hat gesagt…

Jók a képeid zinnpe

Anonym hat gesagt…

NagyNagy LIKE a képeidnek :)

Szitya hat gesagt…

Hjará, kedves Orsi! Nincs is jobb, mint olyan munkát végezni, amit szeretünk csinálni!!!

khase hat gesagt…

Köszönöm szepen a kedves szavakat es a sok sok tamogatast, nagyon sokat jelent nekem!!!!