"Hiszem, hogy az embernek mindennap lehetősége nyílik rá,
hogy az élet minden területén eldönthesse, melyik a legjobb lépés."

/Paulo Coelho: A Zahir/

Dienstag, 11. Dezember 2012

Csupatél :))

Egy hete kisebb-nagyobb megszakításokkal esik a hó :))))) Csodaszép, igazán nagyon hangulatos, mikor az ember a meleg szobából kinézve hófehér hegyeket, fákat, háztetőket lát és milyen jó sétálni a hóesésben, szánkózni, bohóckodni, hóembert építeni, hógolyózni :))) Tényleg nem panaszkodhatunk, idén Holle anyó igazán téli, adventi, karácsonyi hangulatot varázsol nekünk :)) Csak közlekedni ne kelljen, mert akármennyire Svájc, itt sincsenek mindig felkészülve a havazásra és mivel nem kötelező a téli gumi az autókra, így rengeteg a baleset és a bedugult út. No meg a lavina, mivel elég meleg talajra esett a rengeteg hó és szinte minden nap újabb és újabb lezúdult hótömegekről lehet olvasni.

Szombat délután több órát kint voltunk Marcellel, első körben kis mikulásként szerettem volna fotózni a hóban, a nagy gömbökkel, régi szánkóval és Ildiéktől kapott pihepuha piros-fehér mikulás-takaróval :)) 10 fotót engedélyezett nekem, amiből az az egy lett jó, ami most a blog fejlécét díszíti :))) Persze közönségünk is volt, bár próbáltam nem túl forgalmas helyet keresni, de azért így is feltűnést keltettünk, mikor gyalogoltunk a sok kellékkel no és jó pár mosolyt be is zsebelt az én kis mikulásom :))

Utána aztán jöhetett az élvezet, imádta a havas játszóteret és mivel kisütött a nap, így hideg sem volt annyira.
Délután aztán elkezdtük a sütögetést, annyira jó, hogy most már ebben is partner Marcel, élvezi, lelkes, nekem meg melengeti a szívemet, ahogy látom a kis csillogó szemét, az igyekezetét, nincs is jobb, mint Vele megosztani, neki átadni valamit az advent, a készülődés, a karácsonyvárás hangulatából.Édes kis drágám, minden reggel lelkesen szalad az adventi kalendáriumhoz (bár nagy terveim és ötleteim voltak, de bevallom férfiasan és őszintén, hogy az sk. kalendárium nem készült el, így felakasztottam a tavalyit) és nagy becsben tartja a kapott apróságokat, egyik este pl. ezzel a kis vonalzóval a kezében aludt el :)))


Vasárnap Interlakenbe mentünk, tavaly nagyon hangulatos volt ott a karácsonyi vásár, idén nagy csalódás, tized annyi bódé sem volt és nulla hangulat. Viszont rengeteg hó, így aztán vásározás helyett azt élveztük :))

Mivel Marcelnek annyira tetszett, hogy az uszodában az oktatók mikulás-sapiban voltak a vízben, ő is ki akarta próbálni, nagyon édes volt :)))Tegnap Juditék voltak itt egész nap, a gyerekek nagyon jól kijönnek egymással, szuperül eljátszottak (legjobb az volt, hogy bemásztak hárman az utazóágyba, amiben múlt hétvégén Petra aludt, tetőt tettünk rá és vagy egy órát ott játszottak azon a kis helyen :))

Reggel már összegyúrtam A mézest (recept itt, tényleg tökéletes!!! :)), aztán ebéd után nekiálltak a gyerekek és kiszaggatták a formákat. Nagyon lelkesek voltak, Marcel mondjuk előbb megunta, de Peti és Lilla kitartottak a végéig, aranyosak voltak nagyon :)) Ahogy sült, úgy ették, de azért maradt még belőle :)))

A benti programok után aztán beöltöztünk és mentünk kifelé. Judit kapott egy kis "kimenőt", addig én a három gyerekkel megcéloztam a játszóteret, hocsatáztunk, hóember-formát építettünk, aki szegény végül darabokban az Aare folyóban landolt :)))  Szuper nap volt, bár estére annyira elfáradtam, hogy még Marcel előtt elaludtam :))))


Ma délután másik baratnőmékkel megint sütés a program, a karácsonyi ajándékok terén is egész jól állunk, lakás már kidíszítve és már igencsak számoljuk visszafelé a napokat.... :))))

Kommentare:

Gree hat gesagt…

Orsi!
A fotóid továbbra is nagyon hangulatosak, ötletesek, és szépek.
A legcsúcsabb a fejlécben szereplő!

Mi is élvezzük a havat, bár néhány meleg és hóálló rucit be kell szereznem magamnak.:)

További szép napot és gyönyörű adventet nektek!
Gréta

julcsi hat gesagt…

♥♥